אף פעם לא הצלחתי להבין את האנשים שאוהבים גלידה עם בצק עוגיות ( Cookie Dough Ice Cream). איכשהו, המחשבה על עיסה לחה עם ביצים נאות לא מעוררת אצלי תיאבון. אבל הנתונים היבשים מוכיחים שלא חסרים אנשים שחושבים אחרת: מחקר שנערך ב-2008 גילה כי כ-53% מתלמידי הקולג' בארה"ב נוהגים לאכול בצק עוגיות ביתי לא אפוי.

למרות הרתיעה שלי מבצק לא אפוי, מתכון חטיפי העוגיות של ג'ולי ראבל שבר אותי: כשנתקלתי בו חשבתי לעצמי שהחטיפים נראים טוב מדי מכדי להיכנע לסטריאוטיפים. הדבר שהרגיע אותי סופית היה שג'ולי היא מורה שפיתחה את המתכון עבור תלמידיה, כך שאין בו ביצים - מה שהופך אותו לחסין בפני סלמונלה - וגם אין קמח לא אפוי (את מקומו תופסים פירורים של עוגה או ביסקוויטים).

למתכון המקורי של ג'ולי (באנגלית)- לחצו כאן.

חטיפי בצק עוגיות

מרכיבים

תבנית בגודל של כ-23X23 ס"מ

לתחתית
  • 1 כוס פירורי ביסקוויטים (רצוי "לוטוס")
  • 45 גרם (3 כפות) חמאה מומסת

לבצק העוגיות
  • 180 גרם (3/4 כוס) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 270 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) סוכר חום
  • 120 גרם (1/2 כוס) גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות) פירורי עוגה או פירורי ביסקוויטים
  • 100 גרם (3/4 כוס) אבקה להכנת שוקו
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 1 כפות תמצית וניל
  • 135 גרם (כ-3/4 כוס) שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס חטיפי "קליק" (או חטיפים דומים) מרוסקים
  • כ-2 כפות מים

לקישוט
  • 135 גרם (כ-3/4 כוס) שוקולד או שוקולד צ'יפס
  • חטיפי "קליק" שלמים
  • קצפת (לא חובה)

אופן ההכנה

הבסיס
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים במזלג את פירורי הביסקוויטים והחמאה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים היטב (אפשר להיעזר בתחתית של כוס). אופים כ-6 דקות ומצננים.

הבצק
  1. מקציפים את החמאה והסוכר בקערה בינונית. ממשיכים בהקצפה ומוסיפים את גבינת השמנת. מקציפים עד שהסוכר נמס בתערובת.
  2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק, למעט המים. מערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים, תוך ערבוב, עד שמרקם התערובת מזכיר בצק עוגיות מעט דליל (אך לא יותר מדי - התערובת צריכה להיות ניתנת למריחה).
  4. לאחר שהבסיס התקרר לחלוטין מצפים אותו בתערובת הבצק בעזרת מרית או לקקן. מיישרים את פני התערובת, מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר.
  5. ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 20 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד כמעט נמס לחלוטין. כעת ממשיכים לבחוש עד להמסה מוחלטת של השוקולד. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). מקררים מעט.
  6. מעבירים את השוקולד הנוזלי לשקית סנדביצ'ים. את אחד מקצוות השקית, כך שנוצר שק זילוף מאולתר.
  7. מוציאים את התבנית מהמקרר. מזלפים את השוקולד הנמס על הבצק ומקשטים בחטיפי "קליק שלמים".
  8. מכסים את התבנית בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
  9. פורסים לקוביות ומגישים - רצוי בליווי קצפת.