חטיפי בטטה בתנור. טעימים גם כשהם קרים (צילום: תמר טל)
חטיפי בטטה בתנור. טעימים גם כשהם קרים (צילום: תמר טל)

בכל פעם שאני לוקחת את אלה מהגן ואומרת לה שהיום אנחנו הולכות לסופר, היא מיד שואלת "ונקנה בטטות?" השאלה הזאת ממלאת אותי גאווה על כך שהיא מבקשת בטטות ולא במבה, אך כשאנחנו מגיעות לסופר אני מוותרת על כל מה שאני מאמינה בו וקונה לה בקבוקון שוקו. איך לא? זה עושה אותה כל כך מאושרת. אבל אל תטעו, כי בזה זה נגמר. כשילד אוכל בריא באופן כללי ולא זולל חטיפים, אין צורך למנוע ממנו צ'ופרים מדי פעם. השוקו בסופר הוא רק משום שאני יודעת כי כשנגיע הביתה אלה ואני נכין יחד את החטיף האהוב עליה – ועל כל המשפחה, למעשה - "בטטה קוביות".

מדובר במנה מהירה וקלה להכנה, שהקטנים מאוד אוהבים לעזור בהכנתה. היא טעימה כשמגישים אותה ישר מהתנור כתוספת לארוחה, וגם כשהיא קרה - כנשנוש, כחטיף או כארוחת ביניים.

לצד קלות ההכנה מתהדרת המנה ביתרונותיה התזונתיים של הבטטה - ששייכת אמנם למשפחת הפחמימות, אך מזכירה את הירקות בשפע שהיא מציעה. הבטטה, כמו הגזר, עשירה בבטא-קרוטן, פיגמנט רב עוצמה הידוע ביכולתו המוכחת להילחם במחלות. בטא-קרוטן משמש גם מקור לוויטמין A, החיוני לראייה, לשמירה על תפקוד תקין של מערכת החיסון, לגדילה תקינה ולשמירה על בריאות העור.

המלצתי היא להגיש את הבטטה לצד רוטב יוגורט ועירית (המתכון בסוף) – שילוב נפלא.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

"לכל ארוחות!" - כך תכינו איורים אכילים שיגרמו לילד לגמור הכל מהצלחת

חטיפי קציצות אפויים שגם ילדים אוהבים

סלמון ב-20 דקות: ארוחה לכל המשפחה

מרכיבים (כ-6 מנות)

3 בטטות גדולות

2 כפות שמן זית

מלח

לרוטב יוגורט-עירית (לא חובה)

1 מכל יוגורט (טעים גם עם יוגורט דל שומן או 0% שומן)

1 כפית מחוקה מיונז

1/4 צרור עירית קצוצה

מלח לפי הטעם

איך מכינים

הבטטות

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מקלפים את הבטטות באמצעות קולפן ירקות (טיפ: עושים זאת על שקית ניילון, וכשמסיימים מרימים הכל וזורקים לפח כך שמשטח העבודה נשאר נקי)

3. שוטפים את הבטטות במים.

4. חותכים את קצוות הבטטות, ומעמידים אותן על אחד הקצוות החתוכים. חותכים את שולי הבטטות כדי לעצב אותן לצורת מלבן ארוך.

5. משכיבים את הבטטות על צדן הארוך וחותכים אותן פעמיים-שלוש לאורך, לשלושה מלבנים צרים. חותכים כל מלבן לאורכו לשתיים-שלוש רצועות ברוחב של כ-3 ס"מ. חותכים כל רצועה לקוביות.

6. מניחים את הקוביות בשכבה אחידה בתבנית אפייה. מוסיפים שמן זית ומעט מלח ומערבבים בידיים (משהו שהקטנים מאוד אוהבים לעשות), עד שכל הקוביות מצופות בשמן ובמלח.

7. אופים כ-20 דקות, עד שהקוביות רכות (אבל לא מדי). כדי לבדוק אם הקוביות מוכנות נועצים בהן סכין.

8. הקוביות יישמרו במקרר 4-3 ימים.

הרוטב

1. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב, ומגישים לצד הבטטות.

2. הרוטב יישמר במקרר 4-3 ימים.

טיפ

את שאריות הבטטה שנותרו מהשוליים שחתכנו שמים בקערה מלאה במים ושומרים במקרר (הן יישמרו יום-יומיים). אפשר להכין מהן מרק גזר, דלעת ובטטה, או פירה בטטה, או תוספת לעוף בתנור.

יעל טל מעבירה סדנאות בישול להורים, משלב הטעימות הראשונות ועד לארוחות משפחתיות