כעכים מלוחים ופריכים הם אחד הדברים הכי ממכרים שיש – וההכנה שלהם פשוטה שלא תאמינו. אז איזו סיבה יש לכם לא להיכנס מיד למטבח ולאפות מגש ריחני של כעכים כאלה?

אני מביאה לכם את המתכון של אמא שלי, שאותו שידרגתי עם קצת קמח מלא אשר תורם לפריכות. והסוד? מים רותחים ומיץ לימון. המים הרותחים נותנים לבצק מרקם שמזכיר בצק רבוך, והלימון מגבש את המרכיבים ויוצר מרקם פריך ומושלם.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-40 כעכים קטנים)

  • 3/4 1 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית גדושה מלח גס
  • 3 כפות שומשום
  • 2 כפות מיץ לימון או חומץ
  • 1 כוס שמן קנולה (או כל שמן ניטראלי אחר)
  • 1 כוס מים רותחים

מה צריך?

  • קערה
  • נפה
  • כף
  • סכין
  • כוס מידה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח. מוסיפים את המלח, השומשום, מיץ הלימון והשמן. יוצקים מעל הכל את המים הרותחים ומערבבים בכף עד לקבלת גוש בצק (זהירות - זה חם!)
  3. כשהבצק מתגבש לשים ביד שתיים-שלוש דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. אם הבצק שמנוני או מתפרק אפשר להוסיף בהדרגה עוד קצת קמח, עד לקבלת מרקם נוח. עם זאת, יש לזכור כי הבצק לא צריך להיות יבש.
  4. בוצעים כמות קטנה מהבצק, מגלגלים לנקניק קטן ומחברים את שני הקצוות כך שנוצר כעך. מניחים את הכעך בתבנית, וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
  5. אופים 25-20 דקות, עד שהכעכים זהובים למראה ופריכים.

טיפים ושדרוגים

  • כמות הקמח שמצוינת במתכון אמורה להספיק, אבל אם הבצק שמנוני מדי אפשר להוסיף מעט קמח וללוש עד שמתקבל בצק נוח לעבודה אך לא יבש.
  • זמן האפייה נראה קצת ארוך, אבל הכעכים זקוקים לזמן ארוך יחסית כדי להגיע למרקם פריך. חשוב לאפות אותם עד שהם זהובים מאוד בתחתית, אחרת הם מתרככים לאחר הקירור. אם אתם אוהבים אותם קצת רכים אפשר לאפות פחות זמן, אבל בכל מקרה יש להתחיל לעקוב אחרי מצבם לאחר 10 דקות בתנור כדי שלא יישרפו.
  • חשוב להקפיד על שימוש במים רותחים.
  • מומלץ להשתמש במלח גס ולא במלח דק, כי הוא מוסיף קראנץ' נחמד לכעכים והמליחות שלו יותר מודגשת.
  • אפשר להוסיף לכעכים יחד עם המלח תבלינים שונים, כמו זעתר, רוזמרין, פרג או קצח.