מתוך חוברת המתכונים של "תנובה" לשבועות.

קיש פטריות ממולאות

מרכיבים (תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ)

לבצק
  • 2 כוסות (280) גרם קמח
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה

(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי וראות היצרן)

למלית
  • 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
  • 4 כפות אגוזים טחונים
  • 1 כף פירורי לחם
  • 55 גרם (1/4 כוס) גבינת שמנת בטעם שום שמיר
  • 100 גרם (כ-1 כוס) גבינת רוקפור מגוררת
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 25 פטריות שמפיניון גדולות, ללא הרגליים

לציפוי
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15%
  • 55 גרם (1/4 כוס) גבינת שמנת בטעם שום שמיר
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח תופח
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הבצק (אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 3)
  1. שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
  3. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ (במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
  4. מרימים בזהירות את הבצק ומניחים בתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות, ומחוררים בכמה מקומות במזלג. מאחסנים במקרר 20 דקות לפחות.

המלית
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. מערבבים בקערה את האגוזים, פירורי הלחם, הגבינות והתבלינים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  4. ממלאים את הפטריות, מניחים בתבנית ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.
  5. מייבשים את הפטריות מהנוזלים שנוצרו בזמן האפייה ומצננים.

הרכבת הקיש
  1. מניחים את הפטריות הממולאות על הבצק, זו לצד זו.
  2. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל מרכיבי הציפוי, ויוצקים על הפטריות.
  3. אופים כ-50 דקות, עד הזהבה.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

סלט סרטי בצק ברוקפור ועלים ירוקים

מרכיבים (10 מנות)

לרוטב
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כף חרדל
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כוס שמן זית

לסלט
  • 1 חבילה (100 גרם) חמאה
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי לוז
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי קשיו
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי ברזיל או לוז
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 700 גרם עלי בלינצ'ס קפואים, מופשרים לפי הוראות היצרן (או הכינו בעצמכם בלינצ'ס תוצרת בית)
  • 1 חסה עגולה, פרוסה
  • 1 חבילת מיקס עלי בייבי
  • 1 כוס עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 200 גרם (כ-2 כוסות) גבינת רוקפור, מפוררת גס

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. ממיסים כחצי מכמות החמאה בסיר או במיקרוגל. מניחים את האגוזים בתבנית ויוצקים עליהם החמאה המומסת. מפזרים את המלח ומערבבים קלות.
  4. אופים כ-10 דקות, עד שהאגוזים מזהיבים. מצננים.
  5. חותכים את עלי הבלינצ'ס לרצועות ברוחב של כ-1 ס"מ. שמים את שארית החמאה במחבת רחבה ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את רצועות הבלינצ'ס ומטגנים, תוך ערבוב, עד הזהבה.
  6. שמים בקערת הגשה את החסה, עלי הבייבי והעגבניות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.
  7. מוסיפים את סרטי הבצק המטוגנים, ומפזרים מעל את הגבינה המפוררת והאגוזים.

קרם קוקוס וחמוציות

שימו לב: מתחילים בהכנות יום לפני ההגשה.

מרכיבים (6 מנות)
  • 2 מכלים (250 מ"ל כ"א) שמנת להקצפה 38% שומן
  • 250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 3 כפות קרם חלב קוקוס
  • 100 גרם (כ-1 כוס) שבבי קוקוס
  • 100 גרם (כ-1 כוס) חמוציות קפואות
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה
  1. שמים את השמנת והשוקולד בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל 30 שניות. מוציאים, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס.
  2. מוסיפים לתערובת השוקולד את קרם הקוקוס, מערבבים ומכסים. מאחסנים במקרר במשך לילה.
  3. מקציפים את קרם השוקולד היטב, עד שהוא תפוח ואוורירי. מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים בעדינות.
  4. מעבירים את הקרם לשק זילוף, ומזלפים לכוסות הגשה. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  5. שמים בסיר קטן את החמוציות, הסוכר, המים והלימון. מבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מצננים לגמרי.
  6. יוצקים מעט מסירופ החמוציות לכל כוס ומגישים מיד.