מתוך חוברת המתכונים של "תנובה" לשבועות.
קיש פטריות ממולאות
מרכיבים (תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ) לבצק- 2 כוסות (280) גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 חבילה (50 גרם) חמאה
- 1 בצל, קלוף וקצוץ דק
- 4 כפות אגוזים טחונים
- 1 כף פירורי לחם
- 55 גרם (1/4 כוס) גבינת שמנת בטעם שום שמיר
- 100 גרם (כ-1 כוס) גבינת רוקפור מגוררת
- מעט אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל שחור
- 25 פטריות שמפיניון גדולות, ללא הרגליים
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15%
- 55 גרם (1/4 כוס) גבינת שמנת בטעם שום שמיר
- 1 ביצה
- 3 כפות קמח תופח
- מלח
- פלפל שחור
- שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ (במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
- מרימים בזהירות את הבצק ומניחים בתבנית. מהדקים לתחתית ולדפנות, ומחוררים בכמה מקומות במזלג. מאחסנים במקרר 20 דקות לפחות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מערבבים בקערה את האגוזים, פירורי הלחם, הגבינות והתבלינים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
- ממלאים את הפטריות, מניחים בתבנית ואופים כ-10 דקות. מוציאים מהתנור, אך לא מכבים אותו.
- מייבשים את הפטריות מהנוזלים שנוצרו בזמן האפייה ומצננים.
- מניחים את הפטריות הממולאות על הבצק, זו לצד זו.
- מכינים את הציפוי: מערבבים את כל מרכיבי הציפוי, ויוצקים על הפטריות.
- אופים כ-50 דקות, עד הזהבה.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- בורקיטס גבינה קטנטנים ומשגעים
- טארט בצל הפוך עם גבינת עזים: מרהיב ופשוט להכנה
פשטידות לשבועות: 5 רעיונות חגיגיים עם מגוון מליות ובצקים
סלט סרטי בצק ברוקפור ועלים ירוקים
מרכיבים (10 מנות) לרוטב- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כף חרדל
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כף דבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 חבילה (100 גרם) חמאה
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי לוז
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי קשיו
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזי ברזיל או לוז
- 1/2 כפית מלח גס
- 700 גרם עלי בלינצ'ס קפואים, מופשרים לפי הוראות היצרן (או הכינו בעצמכם בלינצ'ס תוצרת בית)
- 1 חסה עגולה, פרוסה
- 1 חבילת מיקס עלי בייבי
- 1 כוס עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 200 גרם (כ-2 כוסות) גבינת רוקפור, מפוררת גס
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- ממיסים כחצי מכמות החמאה בסיר או במיקרוגל. מניחים את האגוזים בתבנית ויוצקים עליהם החמאה המומסת. מפזרים את המלח ומערבבים קלות.
- אופים כ-10 דקות, עד שהאגוזים מזהיבים. מצננים.
- חותכים את עלי הבלינצ'ס לרצועות ברוחב של כ-1 ס"מ. שמים את שארית החמאה במחבת רחבה ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את רצועות הבלינצ'ס ומטגנים, תוך ערבוב, עד הזהבה.
- שמים בקערת הגשה את החסה, עלי הבייבי והעגבניות. יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את סרטי הבצק המטוגנים, ומפזרים מעל את הגבינה המפוררת והאגוזים.
קרם קוקוס וחמוציות
שימו לב: מתחילים בהכנות יום לפני ההגשה. מרכיבים (6 מנות)- 2 מכלים (250 מ"ל כ"א) שמנת להקצפה 38% שומן
- 250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
- 3 כפות קרם חלב קוקוס
- 100 גרם (כ-1 כוס) שבבי קוקוס
- 100 גרם (כ-1 כוס) חמוציות קפואות
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
- שמים את השמנת והשוקולד בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל 30 שניות. מוציאים, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את קרם הקוקוס, מערבבים ומכסים. מאחסנים במקרר במשך לילה.
- מקציפים את קרם השוקולד היטב, עד שהוא תפוח ואוורירי. מוסיפים את שבבי הקוקוס ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף, ומזלפים לכוסות הגשה. מאחסנים במקרר עד להגשה.
- שמים בסיר קטן את החמוציות, הסוכר, המים והלימון. מבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מצננים לגמרי.
- יוצקים מעט מסירופ החמוציות לכל כוס ומגישים מיד.