מתוך הספר "70% קקאו", מאת השוקולטיירית גבריאל הופשטטר .

איך אתם אוהבים את עוגת השוקולד הנמסה שלכם - Well Done או Medium? הייחוד בעוגה הזאת הוא מידת האפייה. קשה לתת זמן אפייה מדויק מאחר שזה נתון המשתנה מתנור לתנור ותלוי בגודל התבנית. יש לעצור את האפייה כשרואים שהעוגה מתחילה לתפוח בתנור ומקבלת ציפוי קשה. אפייה של דקות ספורות מספיקה כדי להשיג את אותו מרקם נמס כשפותחים את העוגה. הכנסת התערובת למקרר לזמן מה לפני האפייה תועיל בקבלת קרום עליון קשה ופנים רך לגמרי.

מרכיבים (10 תבניות אישיות)

  • 100 גרם שוקולד מריר עם אחוז קקאו גבוה
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים
  • 3 חלמונים
  • 75 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 75 גרם (1/2 כוס) קמח

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל: מניחים אותו בקערה, מחממים 20 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד כמעט נמס לחלוטין. כעת ממשיכים לבחוש עד להמסה מוחלטת של השוקולד. אפשר להמיס את השוקולד גם בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים).
  3. מוסיפים אל השוקולד הנוזלי את קוביות החמאה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
  4. מקציפים את הביצים השלמות עם החלמונים והסוכר עד שהקצף תפוח ובהיר.
  5. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הביצים המוקצפות ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ניפוי.
  6. מחלקים את התערובת לתבניות. אם רוצים, מניחים במקרר לזמן מה - כך הפנים יישאר רך במיוחד לאחר האפייה.
  7. אופים כ-6 דקות.
  8. מגישים מיד, בצלחת אישית שעליה מפזרים אבקת סוכר או קקאו לקישוט.