מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "סנפרוסט".

מרכיבים (8 מנות)

  • 500 גרם פסטה פנה או פוזילי
  • 600 גרם כרשה חתוכה מוקפאת או 6 כרשים טריות, פרוסות
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כף קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • כ-160 גרם (כ-1/4 1 כוסות) גבינת רוקפור, מפוררת
  • 50 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת פרמזן, מגוררת
  • 4 עלי בזיליקום, חצויים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. אם משתמשים בכרשה קפואה: שמים את הכרשה בכלי מתאים למיקרוגל, מחממים 10 דקות ומסננים. אם משתמשים בכרשה טרייה: חותכים מהכרשים את הקצוות הקשים של העלים ופורסים גס. שמים בסיר, מוסיפים מעט מים (בערך עד למחצית מגובה הכרשים) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהכרשים מתרככות (אפשר גם לחמם אותן כ-12 דקות במיקרוגל, בכלי סגור).
  3. ממיסים את החמאה בסיר רחב. מוסיפים את הכרשה ומטגנים כ-7 דקות על להבה נמוכה.
  4. מוסיפים את המים והשמנת המתוקה ומחממים. רגע לפני הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים.
  6. מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים יחד כ-4 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את גבינת הרוקפור ומערבבים.
  8. מעבירים לקערת הגשה. מפזרים את הפרמזן ואת הבזיליקום ומגישים חם.