מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "סנפרוסט".
מרכיבים (8 מנות)
- 500 גרם פסטה פנה או פוזילי
- 600 גרם כרשה חתוכה מוקפאת או 6 כרשים טריות, פרוסות
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס מים
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 כף קמח
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- כ-160 גרם (כ-1/4 1 כוסות) גבינת רוקפור, מפוררת
- 50 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת פרמזן, מגוררת
- 4 עלי בזיליקום, חצויים
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- אם משתמשים בכרשה קפואה: שמים את הכרשה בכלי מתאים למיקרוגל, מחממים 10 דקות ומסננים. אם משתמשים בכרשה טרייה: חותכים מהכרשים את הקצוות הקשים של העלים ופורסים גס. שמים בסיר, מוסיפים מעט מים (בערך עד למחצית מגובה הכרשים) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהכרשים מתרככות (אפשר גם לחמם אותן כ-12 דקות במיקרוגל, בכלי סגור).
- ממיסים את החמאה בסיר רחב. מוסיפים את הכרשה ומטגנים כ-7 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את המים והשמנת המתוקה ומחממים. רגע לפני הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים.
- מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים יחד כ-4 דקות נוספות.
- מוסיפים את גבינת הרוקפור ומערבבים.
- מעבירים לקערת הגשה. מפזרים את הפרמזן ואת הבזיליקום ומגישים חם.