טרין חצילים וגבינות

מתכון של עינת מהמושבה יקנעם.

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

  • 2 חבילות גבינת עזים, מאיזה סוג שרוצים

לחצילים

3 חצילים

שמן לטיגון

מלח

לרוטב הפסטו

4 צרורות בזיליקום

5-4 שיני שום

100 גרם (כ-1 כוס) צנוברים קלויים קלות במחבת יבשה

1/3 כוס שמן זית

מלח

לפלפלים

5-4 פלפלים בצבעים שונים

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס חומץ בן יין

1 כף סוכר

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

החצילים

1. פורסים את החצילים לאורכם. ממליחים ומניחים בצד לכחצי שעה.

2. מנגבים את החצילים ומטגנים בשמן משני הצדדים עד להזהבה יפה.

רוטב הפסטו

1. שמים במעבד מזון את הבזיליקום, השום והצנוברים. מוסיפים קצת משמן הזית ומעבדים עד לקבלת רסק דק.

2. מוסיפים את שאר שמן הזית וממשיכים לרסק עד לקבלת מחית חלקה. ממליחים.

הפלפלים

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2. קולים את הפלפלים בתנור כ-45 דקות, עד שהם מתרככים (רצוי להפוך אותם באמצע הקלייה).

3. מכניסים את הפלפלים החמים לשקית ניילון או לסיר עם מכסה ומניחים להם להתקרר (הדבר יקל על קילופם). מקלפים ונפטרים מהזרעים.

4. מערבבים בקערה קטנה את השמן, החומץ, הסוכר והמלח. מוסיפים את הפלפלים ומשרים לפחות חצי שעה.

הרכבת הטרין

1. מצפים תבנית אינגליש קייק בפלסטיק נצמד (משאירים עודף של פלסטיק מסביב לשולי התבנית).

2. מניחים שתי פרוסות חצילים לרוחב התבנית בסמוך לאחד מקצותיה, כך שירפדו חלק מהדפנות והתחתית. חשוב שהחצילים יבלטו מעט מעבר לשולי התבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר החצילים, ומרפדים כך את כל התבנית. מקפידים כי תהיה מעט חפיפה בין זוגות הפרוסות.

3. מניחים על הפלפלים שבתחתית התבנית שכבה של פלפלים קלויים.

4. מניחים על הפלפלים חלק מהגבינה.

5. מורחים את הגבינה בפסטו.

6. יוצרים באותו אופן שכבות נוספות, עד שהתבנית מתמלאת.

7. מרימים את קצות החצילים וסוגרים אותם מעל השכבה העליונה.

8. אוספים את עודפי הפלסטיק הנצמד ומכסים את הטרין.

9. מניחים על הטרין מגש קטן ושמים עליו קופסאות שימורים, שישמשו משקולות. מכניסים למקרר ל-24 שעות.

10. לפני ההגשה למחרת פותחים את הניילון הנצמד שמכסה את הטרין, והופכים בזהירות על כלי הגשה מתאים. מסירים את הניילון ופורסים למנות.

11. מגישים עם פסטו.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

פשטידות חגיגיות לשבועות: 5 הצעות עם מגוון מליות

פשטידת בצל מהירה במיוחד עם פטנט

פסטה ברוטב ארבע גבינות: קלאסיקה איטלקית

טרין גבינה וסלמון

טרין גבינה וסלמון (צילום: אסנת לסטר)
טרין גבינה וסלמון (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

400 גרם פרוסות סלמון מעושן

250 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

250 גרם גבינת שמנת עם זיתים

250 גרם גבינת רוקפור מפוררת

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן

150 גרם (כ-1/2 1 כוסות) אגוזים קצוצים גס

150 גרם (כ-1/2 כוס) פלפלים כבושים קצוצים

1/2 כוס שמיר קצוץ

14 גרם (1 שקית) אבקת ג'לטין

1/2 כוס מים חמים

אופן ההכנה

1. מרפדים בפרוסות הסלמון את התחתית והדפנות של תבנית עגולה עם חור במרכזה (בקוטר של כ-20 ס"מ).

2. מערבבים את כל הגבינות.

3. מוסיפים לתערובת הגבינות את האגוזים, הפלפלים והשמיר.

4. ממיסים את אבקת הג'לטין במים החמים. מוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת לתבנית.

6. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.

7. הופכים בזהירות על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.

פשטידת תפוחי אדמה וגבינות במיקרוגל

פשטידת תפוחי אדמה וגבינות במיקרוגל (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות במיקרוגל (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר

מרכיבים

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 בצלים ירוקים קצוצים

חופן שמיר קצוץ

1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה

1 ביצה

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

50 גרם (כ-1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת

3 כפות גדושות גרגירי תירס מקופסת שימורים

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

חמאה לשימון התבנית

אפשרות: 50 גרם (כ-1/2 כוס) גבינת רוקפור מפוררת

אופן ההכנה

1. דוקרים את תפוחי האדמה במזלג בכמה מקומות. מבשלים אותם במיקרוגל כ-12 דקות בחום גבוה, עד שהם מתרככים.

2. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה.

3. מוסיפים לפירה תפוחי האדמה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

4. משמנים תבנית המתאימה לשימוש במיקרוגל, ויוצקים לתוכה את התערובת.

5. מבשלים במיקרוגל כ-10 דקות בחום כבוה.

6. על החום הגבוה כעשר דקות.

פשטידת בצל, שקדים וגבינות

פשטידת בצל, שקדים וגבינות (צילום: אסנת לסטר)
פשטידת בצל, שקדים וגבינות (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אתי סבבו מארבל.

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

לבצק

100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה

100 גרם חמאה

200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח תופח

למילוי

4-3 בצלים קצוצים

שמן לטיגון

1 חבילה (250 גרם) גבינה לבנה (רצוי 5% שומן)

75 גרם (כ-3/4 כוס) שקדים קצוצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

1 כף אבקת מרק בצל

60 גרם (כ-1/2 כוס) גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את כל מרכיבי הבצק – ביד, במיקסר או המעבד מזון – רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי שיישאר פריך.

3. משטחים את הבצק בתבנית ואופים 6 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר.

4. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה.

5. מערבבים את הבצל המטוגן עם שאר מרכיבי המילוי, למעט הגבינה הצהובה.

6. יוצקים את המילוי לתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.

7. אופים 35-30 דקות ב-180 מעלות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.

תפוחי אדמה ברוטב חרדל ושמנת

תפוחי אדמה ברוטב חרדל ושמנת (צילום: אסנת לסטר)
תפוחי אדמה ברוטב חרדל ושמנת (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסנת לסטר.

מרכיבים

4-3 תפוחי אדמה

3-2 כפות עירית קצוצה

לרוטב

4-3 כפות חרדל ( רצוי חרדל דיז'ון)

1/4 כוס שמן זית

1 גביע שמנת חמוצה

2 כפות חומץ יין לבן

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית סוכר

אופן ההכנה

1. מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים במים רותחים עד שהם רכים, מחממים כ-12 דקות במיקרוגל (יש לחורר אותם עם מזלג לפני החימום) או אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

2. חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על תפוחי האדמה.

4. מפזרים מלמעלה את העירית הקצוצה.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00