את הנגיסונים האלה אופים ולא מטגנים, ולכן הם דלים בשומן. אם אתם מתקשים לוותר על טיגון, טגנו בשמן עמוק - אך השמיטו את שמן הזית מציפוי קמח התירס.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (4 מנות)

  • 500 גרם חזה עוף, נקי משומן ופרוס לרצועות בעובי של 1 ס"מ

למשרה
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 כפית גדושה חרדל חלק
  • 1 כפית גדושה חרדל עם גרגירים
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רוטב סויה

לציפוי

  • 3 ביצים
  • 1 כף חרדל חלק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
  • 1/2 1 כוסות קמח תירס (פולנטה)
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את רצועות העוף, מערבבים ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות (ועד יממה).
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מכינים את הציפוי: שמים בקערה שטוחה את הביצים, החרדל, חצי מכמות התבלינים (הפפריקה, המלח והפלפל), ומערבבים. מעבירים את רצועות העוף לבלילה ומערבבים כך שהעוף יהיה מצופה כולו. שמים בצלחת שטוחה את קמח התירס עם יתרת התבלינים ועם שמן הזית ומערבבים. טובלים את רצועת העוף בקערת קמח התירס ומהדקים את הציפוי.
  4. מניחים את הרצועות המצופות בתבנית. אופים כ-12 דקות, עד שהרצועות מזהיבות בקצותיהן. מגישים חם.

טיפים

  • המנה במיטבה ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותה עד יומיים במקרר.
  • אם רוצים להכין מראש, אופים את חזה העוף המצופה 6 דקות בלבד, מוציאים ושומרים בקירור. משלימים עוד 6 דקות של אפייה לפני ההגשה.