עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (2 מנות)

לאורז האדום

  • ‭1 1/2‬ כוסות (250‬ גרם) אורז אדום או תערובת אורז פרא (להשיג בחנויות טבע, בשווקים ובחלק מרשתות השיווק)
  • 3 כוסות מים
  • ‭1/2‬ כפית מלח

לתבשיל

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לשמונה
  • 1 ראש סלרי, קלוף ופרוס לקוביות קטנות
  • 1 גבעול טימין
  • 1 חזה עוף, חתוך באלכסון לרצועות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • 3 תרמילי הל, מעוכים
  • ‭1/2‬ כפית פפריקה מתוקה
  • ‭1/2‬ כפית מלח פלפל שחור, גרוס טרי
  • 6 פטריות שמפיניון, פרוסות
  • להגשה: מעט עלי סלרי, קצוצים

אופן ההכנה

האורז

  1. שמים את האורז, המים והמלח בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה קלה, ללא כיסוי, כ-10 דקות, או עד שהאורז רך והנוזלים מתאדים.

התבשיל

  1. יוצקים את שמן הזית למחבת. מוסיפים את הבצל, הסלרי והטימין ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  2. מוסיפים את רצועות העוף, תרמילי ההל, הפפריקה, המלח והפלפל ומטגנים עד שבשר העוף מתבשל במלואו.
  3. מוסיפים את הפטריות, מטגנים תוך ערבוב כדקה ומסירים מהכיריים.
  4. מעבירים את האורז לקערת הגשה ומניחים מעל את תכולת המחבת. מעטרים בעלי הסלרי הקצוצים ומגישים.