המתכון באדיבות השף בני אשכנזי ממסעדת "פפה" בראשון לציון.

מרכיבים (כ-12 קציצות)

לקציצות
  • 1/2 ק"ג כרשה (6-5 כרשים גדולות) – נטו, לאחר חיתוך החלק הקשה
  • 4 כפות גבינת ריקוטה
  • 2 כפות גבינת פרמזן
  • 1/2 1 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לציפוי ולטיגון
  • קמח
  • ביצה
  • פירורי לחם
  • שמן

להגשה
  • 1 חציל
  • 1 פלפל אדום
  • כמה כפות גבינת עזים רכה
  • 1 בצל אדום פרוס
  • 4 עלי בזיליקום קצוצים
  • טפנד זיתים

אופן ההכנה

  1. קולים את החציל והפלפל: מניחים אותם על הגריל או ישירות על להבת הכיריים והופכים מדי 10 דקות – עד שהם מתרככים. לחלופין, אפשר לקלות אותם כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מעבירים את הירקות החמים לשקית או לכלי אטום ומניחים להם להתקרר (הדבר יקל על קילופם). מקלפים ונפטרים מהזרעים. חותכים לרצועות.
  2. חותכים מהכרשים את הקצוות הקשים של העלים ופורסים גס. שמים בסיר, מוסיפים מעט מים (בערך עד למחצית מגובה הכרשים) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהכרשים מתרככות (אפשר גם לחמם אותן כ-12 דקות במיקרוגל, בכלי סגור).
  3. קוצצים את הכרשים דק (לחלופין, אפשר לטחון אותן גס במטחנת בשר או במעבד מזון). סוחטים היטב את הנוזלים, כדי שהקציצות לא יהיו מימיות.
  4. שמים את הכרשים בקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי תערובת הקציצות. מערבבים היטב, ויוצרים מהתערובת כ-12 קציצות.
  5. מחממים שמן במחבת. טובלים את הקציצות בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד להשחמה.
  6. מורחים גבינת עזים בכל צלחת הגשה. מסדרים על הגבינה 3 קציצות, ומניחים עליהן חציל, פלפל, בצל, בזיליקום וטפנד.