תפוחי אדמה אפויים ברוטב ויניגרט בלסמי

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים בקליפתם, חצויים

למשרה
  • 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם כ-5 דקות. מסננים.
  2. שמים בקערה גדולה את מרכיבי המשרה ומערבבים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב, כך שתפוחי האדמה יצופו לגמרי במשרה. משהים למשך שעה.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  4. פורשים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום על משטח עבודה ומניחים עליה מחצית מתפוחי האדמה עם מחצית מכמות המשרה. עוטפים היטב. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של תפוחי האדמה והמשרה.
  5. מניחים את שתי המעטפות בתבנית תנור ואופים כ-40 דקות. פותחים את הנייר וצולים עוד 20 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ורכים. מגישים חם.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

גראטן תפוחי אדמה ובטטות

מרכיבים (6 מנות)

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים במעבד מזון או במנדולינה לפרוסות דקיקות בעובי 1/2 ס"מ
  • 3 בטטות מוארכות, קלופות ופרוסות באופן זהה לתפוחי האדמה
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 מכל ‭250)‬ מ"ל) שמנת מתוקה או 1 כוס שמן זית
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • אגוז מוסקט טחון
  • אפשרות: 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה גדולה את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות. מוסיפים את השום, השמנת (או שמן הזית), הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים בעדינות.
  3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות בתבנית בשכבות מהודקות. מקפידים לדחוס כל שכבה באמצעות לחיצה בכף היד. מוודאים שלא נשארים חורים בסידור השכבות.
  4. יוצקים את שארית השמנת והתבלינים מן הקערה. מניחים על המרכיבים שבתבנית תבנית תנור נוספת ולוחצים (משאירים את התבנית במקומה).
  5. אופים כ-40 דקות, ומסירים את התבנית העליונה. זורים את הגבינה, אם רוצים, ואופים עוד כ-20 דקות, עד להזהבה. נועצים קיסם בתפוחי האדמה כדי לוודא שהתרככו. מגישים חם.

סלט תפוחי אדמה משודרג

מרכיבים (6 מנות)
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
  • ‭1/2‬ כוס אפונה עדינה מוקפאת
  • 3 מלפפונים חמוצים במלח, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
  • 1 גבעול סלרי ירוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות עלי שמיר קצוצים
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 3 כפות מיונז משובח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם כ־15 דקות, עד שהם רכים אך לא מתפרקים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים בצד לצינון. משאירים את הסיר על האש.
  2. שמים את האפונה הקפואה בסיר וחולטים אותה כדקה. מסננים.
  3. לאחר שתפוחי האדמה הצטננו חותכים אותם לרבעים (אל תחתכו אותם כאשר הם עדיין חמים - הם יתפרקו ויאבדו את צורתם). מעבירים לקערה גדולה.
  4. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות רבה. מגישים בטמפרטורת החדר.

טיפ
  • אם לוקחים את הסלט לפיקניק, כדאי לקרר אותו כשעה לפני היציאה מהבית ולשמור בצידנית עד כ-10 דקות לפני ההגשה.