עוגיות שוקולד צ'יפס זה טעים, טראפלס זה טעים - אז למה לא לחבר בין השניים? התוצאה היא אצבעות שוקולד מושחתות בשתי שכבות: עוגייה פריכה למטה וקרם עשיר למעלה. ואפרופו עשיר: החטא הזה מתוק מאוד, ולכן כדאי לאכול אותו בביסים קטנים.

עוד מתכונים של נחמה שובתת:

ניוקי תוצרת בית: כולה פירה עם קמח

מוס שוקולד-חלבה בשכבות: מרשים וקל להכנה

עוגת שוקולד פשוטה ועשירה עם טריק עסיסי במיוחד

אצבעות שוקולד צ'יפס-טראפלס נפלאות

מרכיבים (תבנית בגודל 30X15 ס"מ)

לשכבת הבסיס

120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן

1/3 כוס (65 גרם) סוכר חום

1/2 כפית תמצית וניל או משחת וניל, או גרגירים מ-1/2 מקל וניל

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח

קורט מלח

1/2 כפית סודה לשתייה

100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ גס בסכין

לשכבת הטראפלס

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

תוספות, אם רוצים

5 כפות אגוזים מסוכרים קצוצים דק

5 כפות שבבי גלילית או קורנפלקס קצוץ דק

3 כפות שבבי פולי קקאו

או כל דבר אחר שאתם אוהבים: מרשמלו, סוכריות עדשים וכו'

אופן ההכנה

הבסיס

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערת המיקסר את החמאה, שני סוגי הסוכר והווניל ומקציפים לתערובת חלקה.

3. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נבלעת.

4. מוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והשוקולד הקצוץ ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה ולא רואים יותר את הקמח.

5. משטחים את התערובת בתבנית, ואופים 15-10 דקות.

6. מצננים היטב, ובינתיים מכינים את שכבת הטראפלס.

קרם הטראפלס

1. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד. ממתינים דקה-דקה וחצי ומערבבים היטב, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2. אם רוצים, מוסיפים את התוספות ומערבבים.

3. לאחר ששכבת הבסיס (העוגייה הענקית) התקררה, יוצקים עליה את תערובת הטראפלס. מנערים כדי שהתערובת תתפשט בתבנית באופן אחיד.

   (צילום: נחמה שובתת)
(צילום: נחמה שובתת)

4. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף למשך הלילה.

5. חותכים לאצבעות קטנות בגודל 5X2 ס"מ ומגישים (אפשר להגיש ישירות מהמקרר או בטמפרטורת החדר).

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים – לחצו כאן