עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס יוגורט לא ממותק (אני השתמשתי ביוגורט עזים 3.6% שומן של משק צוריאל)
  • 1 בננה גדולה (או 1/2 1 בננות קטנות), מעוכה עם מזלג
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוס (210 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 1/4 כוס קקאו, מנופה
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

  2. שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר, וטורפים עם מטרפה ידנית (חבל להפעיל הפעם את המיקסר).
  3. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
  4. מוסיפים את היוגורט, מחית הבננה ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו ובוחשים רק עד שהקמח נבלע בתערובת (ערבוב יתר יפגע במרקם העוגה).
  6. ממיסים את אבקת הסודה במים הרותחים. מוסיפים לתערובת העוגה ומערבבים רק עד שהנוזל נבלע בתערובת.
  7. יוצקים לתבנית ומיישרים.
  8. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

טיפים

  • העוגה תישמר בחוץ כיומיים. אפשר להקפיא אותה כשהיא פרוסה – היא תישמר במקפיא במשך שבועות אחדים.
  • טעם הלוואי של אבקת הסודה לשתייה אינו מורגש בעוגה, כך שגם מי שרגישים לטעם יכולים לאכול אותה בהנאה.
  • אפשר להוסיף לעוגה ציפוי שוקולד, וכך להפוך אותה בקלות עוגת יום הולדת.