פנצנלה - סלט לחם איטלקי
מרכיבים (4 מנות)- 6 פרוסות לחם כפרי שחור, רצוי בן יומיים-שלושה
- 10 עגבניות שרי או שרי־תמר, חצויות
- 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
- 2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לקוביות קטנות
- 10 זיתים מסוג קלמטה, חצויים ומגולענים
- 1 מכל (250 גרם) כדורי בייבי מוצרלה, מסוננים מהמים
- 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1 כפית חומץ בלסמי
- חותכים את הלחם לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
- מעבירים לקערת הגשה רחבה ולא עמוקה. מטפטפים על הסלט את שמן הזית והחומץ הבלסמי, ומגישים.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- לחמניות מתוקות ורכות: זהירות, זה ממכר!
פפה אל פומודורו - מרק עגבניות ולחם איטלקי
מרכיבים (6-4 מנות)- 10 עגבניות, אדומות ובשלות 5
- פרוסות לחם שחור (רצוי אחיד)
- 3 כפות שמן זית
- 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
- 6-4 כפיות שמן זית
- 2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
- חורצים בקליפת העגבניות צורת X. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים לקערה. שמים בתוכה את העגבניות וחולטים אותן 3-2 דקות. מוציאים בזהירות וקולפים (נעזרים בחריץ כדי להתחיל את הקילוף).
- מעבירים את העגבניות למעבד המזון ומעבדים לרסק (לחלופין, קוצצים דק מאוד בסכין).
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מסירים מפרוסות הלחם את הקרום הקשה. חותכים אותן, או קורעים בידיים, לפיסות גדולות. מניחים בתבנית וקולים כמה דקות, רק עד שהן מזהיבות מעט.
- מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את המים, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות.
- מוסיפים את הלחם ואת הבזיליקום לסיר, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך מאוד.
- מחלקים לקעריות הגשה, מטפטפים על כל מנה כפית שמן זית ומפזרים רצועות בזיליקום.
כדורי לחם מטוגנים עם פרמזן ועגבניות מיובשות
מרכיבים (כ-25 כדורים)- 1/2 כיכר לחם אחיד
- 1/3 כוס מים
- 1 ביצה, טרופה
- 2 כפות פירורי לחם
- 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
- 6 עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות דק
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח
- פלפל שחור
- כ-2/3 כוס פירורי לחם שמן לטיגון עמוק
- מוציאים את תוכן הלחם ומפוררים לקערה. נפטרים מהקרום. מוסיפים את המים ומשרים ל-5 דקות.
- סוחטים היטב בידיים את עודפי המים ומעבירים את הלחם לקערה אחרת. מוסיפים לו את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מפזרים את פירורי הלחם על צלחת.
- באמצעות הידיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים מעט יותר מכדורי פלאפל. מגלגלים אותם בפירורי הלחם ומטגנים בשמן כ־5 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים חם.