פנצנלה - סלט לחם איטלקי

מרכיבים (4 מנות)
  • 6 פרוסות לחם כפרי שחור, רצוי בן יומיים-שלושה
  • 10 עגבניות שרי או שרי־תמר, חצויות
  • 1 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 10 זיתים מסוג קלמטה, חצויים ומגולענים
  • 1 מכל (250 גרם) כדורי בייבי מוצרלה, מסוננים מהמים
  • 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור

לרוטב
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית חומץ בלסמי

אופן ההכנה
  1. חותכים את הלחם לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
  2. מעבירים לקערת הגשה רחבה ולא עמוקה. מטפטפים על הסלט את שמן הזית והחומץ הבלסמי, ומגישים.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

פפה אל פומודורו - מרק עגבניות ולחם איטלקי ‭

מרכיבים (6-4 מנות)
  • 10 עגבניות, אדומות ובשלות 5
  • פרוסות לחם שחור (רצוי אחיד)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק

להגשה
  1. ‭6-4‬ כפיות שמן זית
  2. 2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

אופן ההכנה
  1. חורצים בקליפת העגבניות צורת X. מרתיחים מים בקומקום ויוצקים לקערה. שמים בתוכה את העגבניות וחולטים אותן 3-2 דקות. מוציאים בזהירות וקולפים (נעזרים בחריץ כדי להתחיל את הקילוף).
  2. מעבירים את העגבניות למעבד המזון ומעבדים לרסק (לחלופין, קוצצים דק מאוד בסכין).
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. מסירים מפרוסות הלחם את הקרום הקשה. חותכים אותן, או קורעים בידיים, לפיסות גדולות. מניחים בתבנית וקולים כמה דקות, רק עד שהן מזהיבות מעט.
  5. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים על אש בינונית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים כ-2 דקות.
  6. מוסיפים את המים, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים 20 דקות.
  7. מוסיפים את הלחם ואת הבזיליקום לסיר, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-10 דקות, עד שהמרק מסמיך מאוד.
  8. מחלקים לקעריות הגשה, מטפטפים על כל מנה כפית שמן זית ומפזרים רצועות בזיליקום.

כדורי לחם מטוגנים עם פרמזן ועגבניות מיובשות

מרכיבים (כ-25 כדורים)
  • 1/2‬ כיכר לחם אחיד
  • ‭1/3‬ כוס מים
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 6 עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות דק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח
  • פלפל שחור

לטיגון
  • כ-2/3 כוס פירורי לחם שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה
  1. מוציאים את תוכן הלחם ומפוררים לקערה. נפטרים מהקרום. מוסיפים את המים ומשרים ל-5 דקות.
  2. סוחטים היטב בידיים את עודפי המים ומעבירים את הלחם לקערה אחרת. מוסיפים לו את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מפזרים את פירורי הלחם על צלחת.
  4. באמצעות הידיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים מעט יותר מכדורי פלאפל. מגלגלים אותם בפירורי הלחם ומטגנים בשמן כ־5 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים חם.