מרציפן - מתכון בסיסי

כדי להכין מרציפן ביתי יש להשתמש במטחנת בשר או במעבד מזון. אפשרות נוספת היא לבקש מהמוכר בחנות התבלינים כי יטחן עבורכם את השקדים ואבקת הסוכר ביחד.

מרכיבים (1 ק"ג מרציפן)
  • 500 גרם שקדים לבנים, לא קלויים
  • 500 גרם אבקת סוכר
  • ‭1/4‬ כפית תמצית מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה
  1. במטחנת בשר: שמים את השקדים והסוכר במטחנה וטוחנים פעמיים או שלוש ברשת הקטנה ביותר, עד לקבלת עיסה גמישה. במעבד מזון: שמים את השקדים והסוכר במעבד וטוחנים במשך כמה דקות.
  2. מעבירים את עיסת המרציפן לקערה ולשים אותה ידנית עד שהיא נוחה לעבודה. אם לא משתמשים בה מיד, עוטפים היטב בפלסטיק נצמד, ושומרים עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרציפן ואגוזים בקרמל

ממתק אלגנטי וקל מאוד להכנה.

מרכיבים (‭35-30‬ יחידות)

  • 250 גרם מרציפן (1/4 מהכמות במתכון הבסיסי)
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) חצאי אגוזי מלך
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים

אופן ההכנה

  1. יוצרים מהמרציפן כדורים קטנים בהתאם למספר חצאי האגוזים - צריך להיות כדור מרציפן על כל שני חצאים.
  2. מצמידים שני חצאי אגוז לשני צדיו של כל כדור מרציפן, כך שיתקבל מעין כריך, ומניחים בצלחת.
  3. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן. מחממים ומבשלים ברתיחה עד שהתערובת מקבלת גוון זהוב של קרמל. יש להשגיח על הסיר ולהסירו מהאש ברגע שנוצר הקרמל, כדי שזה לא יישרף. מניחים לקרמל להתקרר כ-2 דקות.
  4. טובלים בזהירות כל יחידה בקרמל בעזרת מזלג או מלקחיים (זהירות, הקרמל חם מאוד!)
  5. מניחים בצלחת ומגישים מיד, או עוד באותו יום. הממתק יישמר עד יומיים בטמפרטורת החדר, כשהוא מכוסה היטב בפלסטיק נצמד. ‬

תמרים במלית מרציפן

מרכיבים (30 יחידות)

  • 250 גרם מרציפן (אפשר להשתמש גם במרציפן צבעוני - ראו מתכון בהמשך)
  • 30 תמרים (בחרו בתמרים שאינם רכים מדי)
  • סוכר לציפוי

אופן ההכנה
  1. מגלענים בזהירות את התמרים ומנסים לשמור עליהם שלמים ככל האפשר.
  2. יוצרים מהמרציפן כדורים קטנים ומניחים במקום גלעין התמר.
  3. מפזרים בצלחת סוכר, ומגלגלים בו את התמרים. מגישים מיד. התמרים יישמרו 3 ימים בטמפרטורת החדר כשהם עטופים בפלסטיק נצמד.

פירות צבעוניים ממרציפן

מרכיבים (1 ק"ג ממתקים)

  • 1 ק"ג מרציפן (ראו מתכון למעלה)
  • 4 טיפות צבע מאכל נוזלי
  • אפשרות לקישוט: מסמרי ציפורן

אופן ההכנה
  1. מוסיפים למרציפן את צבע המאכל ולשים אותו בידיים עד שהוא מקבל גוון אחיד. אפשר לחלק את המרציפן לכמה חלקים, ולהוסיף טיפה אחת של צבע מאכל אחר לכל 250 גרם מרציפן.
  2. מעצבים בידיים צורות של פירות לפי הצבעים הנבחרים (למדריך מצולם לעיצוב פירות ממרציפן - לחצו כאן ). אם רוצים, נועצים בהם מסמרי ציפורן בתור עוקץ.
  3. מניחים בצלחת הגשה ומגישים.