קציצות צ'אך עגל בפול ירוק
השימוש בצ'אך, אחד מנתחי הבשר המובחרים, הופך את הקציצות האלה לטעימות במיוחד.
מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום-אדום".
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- עוגות פרווה כשרות לפסח – וטעימות בטירוף
- מוס שוקולד חלבה בשכבות: חגיגי, קל להכנה – ולא מכביד
מצה בריי, פשטידת מצות וחברים: מנות נפלאות לחול המועד
לקציצות
- 1 ק"ג נתח צ'אך עגל טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 ביצים קטנות
- 2/3 כוס כוסברה או פטרוזיליה
- 1/2 כוס קמח מצה (במשך השנה אפשר להשתמש בפירורי לחם)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- קורט הל טחון
- קורט כורכום
- שמן
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 2 עגבניות תמר חתוכות גס
- 700 גרם פול ירוק טרי או קפוא
- 1 צרור עלי סלרי אמריקאי חתוכים גס
- 1 פלפל חריף (לא חובה)
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מלח
- פלפל שחור
- הל טחון
- 3 כוסות מים או ציר עוף
- 3/4 כוס כוסברה קצוצה
- שמן זית
- חצאי לימונים
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות. מכסים ומניחים במקרר לשעה.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבשר כדורים בינוניים במשקל של כ-30 גרם. מניחים על נייר אפייה משומן.
- מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך (סוטאז'). מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים לסיר את כדורי הבשר, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שמצטבר על פני התבשיל.
- מבשלים על להבה בינונית בסיר חצי מכוסה כחצי שעה. אם הרוטב דליל מדי מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהנוזלים המיותרים מתאדים.
- מורידים מהאש ומוסיפים את הכוסברה.
- מוזגים לקעריות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים עם חצאי לימונים.
תחתיות ארטישוק עם קבבי כבש מעודנים ופול
מתכון של עמית דונסקוי, באדיבות "סנפרוסט".מרכיבים (כ-10 מנות)
- 800 גרם פול ירוק קפוא
- 400 גרם תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות וחצויות
- 5 כפות שמן
- 5 שיני שום שלמות, קלופות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- מלח
- 1/2 כוס מים
- 1/2 לימון, קלוף וחתוך לקוביות או לפרוסות
- אגוז מוסקט
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 250 גרם בשר כבש טחון
- 2 מצות מפוררות, מושרות במים וסחוטות
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1 כף קמח מצות
- 1 כף שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון
- מערבבים את כל מרכיבי הקבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים משני הצדדים בשמן חם עד הזהבה קלה.
- מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפול, הארטישוק והמים. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, כשמדי פעם מניעים את הסיר.
- מוסיפים את הלימון, המוסקט והפלפל השחור ומערבבים. מוסיפים את הקבבים ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
- מפזרים כוסברה ומגישים חם.