הבראוניז האלה נולדו לפני שנה, כשיום ההולדת של אחותי חל בפסח. כשחשבתי איזו עוגה אכין לה נזכרתי כי כשהייתי קטנה, כל הילדים שחגגו את יום הולדתם בפסח היו מתבאסים - כי מי אוהב לחגוג עם תירוש ועוגיות יין?

כשהזיכרון הזה מנקר במוחי החלטתי שאעשה את כל מה שאפשר כדי שאחותי לא תחגוג עם עוגה יבשושית ומבאסת. ובאמת, כשהגיע יום ההולדת שלה היא קיבלה את הבראוניז האישיים הכי מושקעים ומקושטים שיש בעולם! הפתרון שמצאתי מתבסס על הבראוניז האלה, עם שינויים והתאמות לפסח. קישטתי את העוגות בקרם חלבה-נוטלה, ויש עוד אפשרויות קישוט שאפרט בהמשך.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

24 יחידות אישיות או עוגה בתבנית בגודל 20X30 ס"מ

לבראוניז

  • 4 ביצים
  • 1/4 1 (250 גרם) כוסות סוכר
  • 3/4 כוס (150 גרם) שמן
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות גדושות ממרח "נוטלה"
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח מצה דק
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה

לקרם החלבה

  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חלבה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס חלב קר
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה
  • 3 חלמונים
  • 1 כף גדושה נוטלה

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מקציפים בקערה את הביצים באמצעות מיקסר. כשמתחילות להופיע בועיות בשולי הקערה וקצף הביצים מתבהר ותופח מעט מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד שמתקבל קצף יציב מאוד, בהיר ותפוח.

3. ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן בזרזיף דק, עד שהוא נבלע בתערובת.

4. בקערה נפרדת ממסים במיקרוגל את השוקולד והנוטלה: מחממים בכל פעם 30 שניות, בוחשים, וחוזרים על החימום והבחישה עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

5. מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים בזרם דק תוך כדי הקצפה. מקציפים בערך דקה או שתיים עד שהתערובת אחידה.

6. מוספים את החומרים היבשים:

  (צילום: טל אברזל)

7. מערבלים מעט - רק עד שכל החומרים היבשים התערבבו היטב. חשוב לא לערבב יותר מדי, כדי לא לפגוע במרקם של הבראוניז.

8. יוצקים את התערובת לתבניות אישיות עד למחצית מגובהן, או לתבנית מלבנית.

9. מכניסים לתנור. אם משתמשים בתבניות אישיות אופים 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי אך עם פירורים לחים. אם משתמשים בתבנית גדולה אופים 40-30 דקות. ככל שהתבנית גדולה יותר זמן האפייה מתקצר (כי שטח הפנים של העוגה גדול יותר), ולכן חשוב להיות עם יד על הדופק. אני השתמשתי בתבניות אישיות גדולות מהרגיל, והאפייה נמשכה כחצי שעה. אבל שוב, זה תלוי בגודל התבנית.

   (צילום: טל אברזל)
(צילום: טל אברזל)

10. לטעמי, על בראוניז טובים צריך להיות קרום מבריק ומתפצפץ. במתכון הזה הוא נוצר בזכות הקצפת הביצים בתחילת ההכנה. אם פעלתם נכון ועקבתם אחר כל ההוראות, אין סיבה שלא תקבלו קרום מקסים. הקרום נסדק ומתקמט וזה בסדר גמור.

11. מצננים את הבראוניז ואוכלים. אפשר ומומלץ לקשט בקרם - הרי מדובר ביום הולדת, לא?

קרם חלבה-נוטלה חגיגי

הקרם מצריך קצת עבודה, אבל ממש שווה את הטרחה.

1. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן. כשהשמנת חמה אבל עדיין לא רותחת מוסיפים את קוביות החלבה ומבשלים על אש נמוכה במשך כמה דקות, עד שהחלבה נמסה לגמרי והשמנת מבעבעת.

2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל תוך בחישה.

3. מערבבים היטב בכוס את החלב וקמח תפוחי האדמה עד שאין גושים. יוצקים לסיר את תערובת החלב ואת החלמונים וטורפים מיד היטב היטב. בשלב הזה אסור להפסיק לערבב - אחרת 4. ייווצרו גושי חביתה בקרם, וזה ממש לא כיף. לא מפסיקים לערבב עד שמרגישים שהתערובת מסמיכה תוך כדי בחישה. כשהמטרפה משאירה סימנים ברורים כאשר מעבירים אותה על פני התערובת, אפשר להוריד מהאש.

   (צילום: טל אברזל)
(צילום: טל אברזל)

5. מוסיפים כף נוטלה ומערבבים היטב. שומרים לילה במקרר, ולפני השימוש בקרם מקציפים אותו קצת באמצעות מיקסר כדי שיהיה נוח לשימוש.

6. את הקרם אפשר לזלף במגוון צורות, או פשוט למרוח על העוגות. לדוגמה (קישטתי את העוגות גם עם גנאש מוקצף):

7. מעל הקרם אפשר לפזר שוקולד קצוץ או מגורד, תלתלי שוקולד, סוכריות ועוד ועוד. אני קישטתי חלק מהעוגות בעוגיות יין קטנטנות ומקסימות, כי זה הקישוט הכשר לפסח היחיד שהיה לי, וחייבים להיות יצירתיים!

8. שומרים את העוגות בקירור, מוחבאות היטב, כי הן מתחסלות בשנייה! אם לא מקשטים אותן, אפשר לשמור את העוגות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

טיפים ושדרוגים

  • חשוב להשתמש בקמח מצות דק מיוחד לעוגות.
  • המתכון מתאים לימות השנה ולא רק לפסח - מחליפים את קמח המצה באותה כמות של קמח רגיל (מנופה, כמובן).
  • במקום נוטלה אפשר להשתמש בכל ממרח אחר, חלבי או פרווה, כמו "השחר", "רוזמרי" או ריבת חלב.
  • אם אין בבית נוטלה או אם בא לכם מתכון פרווה, השתמשו ב-200 גרם שוקולד מריר במקום ב-150, ואת שאר המתכון הכינו באותו אופן.
  • גם קרם החלבה יכול להיות פרווה. משתמשים בשמנת צמחית, ובמקום חלב - בחלב סויה או במים.
  • מומלץ לפזר על הבראוניז חצאי אגוזי מלך.
  • אופציות נוספות לקישוט: גנאש רגיל או מוקצף כמו שעשינו פה ופה, וסירופ שוקולד כמו שעשינו פה. גנאש מוקצף מזלפים או מורחים על העוגות; גנאש רגיל וסירופ רצוי לצקת עליהן בעודן חמות, כדי שייספגו בעוגות.
  • אפשר להעשיר את הטעם של הבראוניז באמצעות קפה, תמצית וניל או ליקר כלשהו.