סלט טוניסאי ברוטב אריסה ולימון כבוש

מתכון של נעמה רן.

מרכיבים (4 מנות)
  • שמן לטיגון
  • 1 חציל, חתוך לפרוסות בעובי ‭1.5‬ ס"מ
  • 1 קופסה טונה בשמן, מסוננת ומפוררת ‭
  • 1/4‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לרבעים

לרוטב

  • 2 כפות אריסה
  • 1 כף לימון כבוש
  • 3 כפות שמן זית
  • אם רוצים: מלח

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
  2. יוצקים למחבת שמן בגובה 1 ס"מ ומחממים. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים אותן 3-2 דקות מכל צד, עד שהן שחומות ורכות. מצננים קצת וחותכים לקוביות.
  3. שמים בקערה את קוביות תפוחי האדמה, קוביות החציל, הטונה והפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
  4. מוסיפים את הביצים הקשות ומגישים.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

שעועית ירוקה עם קרמבל אגוזים

מתכון של קלי מגר.

מרכיבים (6 מנות)

  • 500 גרם שעועית ירוקה, ללא הקצוות (אפשר מוקפאת)

לרוטב
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ תפוחים ‭
  • 1/2‬ כפית סוכר חום כהה
  • ‭3-2‬ טיפות שמן שומשום
  • פלפל שחור, גרוס טרי

לפירורים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור ‭
  • 1/2‬ כוס אגוזי מלך אגוזים טחונים גס
  • 3 כפות פירורי מצה

אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מכינים לידו קערה עם מי קרח.
  2. מוסיפים לסיר את השעועית ומבשלים 5 דקות, עד שהיא קצת מתרככת אך לא מאבדת את הפריכות. מסננים ומעבירים מיד לקערת מי הקרח ל-2 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומערבבים לרוטב אחיד. יוצקים על השעועית שבקערה.
  4. הפירורים: יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מוסיפים את האגוזים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את פירורי המצה ומטגנים עד שהם מזהיבים. ממליחים ומפלפלים ומפזרים על השעועית ממש לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר.

טיפ להכנה מראש
  • את השעועית והרוטב מכינים כמה שעות לפני הארוחה ושומרים בטמפרטורת החדר בנפרד. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב, מכינים את הפירורים וזורים על השעועית. מגישים מיד לאחר זריית הפירורים כדי לשמור על פריכות המנה.

סלט תירס בגריל עם תרד ובטטות

מתכון של עמית דהאן.

מרכיבים (6 מנות)
  • 2 פלפלים צהובים, חתוכים לרבעים ‭
  • 2 בטטות, קלופות ופרוסות
  • 3-2‬ כפות שמן זית
  • 2 קלחי תירס
  • 1 כוס ‭100)‬ גרם) אגוזי ברזיל קלופים
  • 150 גרם עלי תרד טריים

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חרדל
  • 1 כף דבש
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים את רבעי הפלפלים ופרוסות הבטטות בתבנית תנור, מטפטפים מעט שמן זית ואופים 15 דקות.
  3. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומעבירים את הפלפלים לכלי אטום. מחזירים את הבטטות לתנור ואופים עוד 10-5 דקות, עד שהן מתרככות.
  4. מכוונים את התנור למצב גריל. מניחים את קלחי התירס בתבנית וקולים כ-15 דקות. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
  5. מוציאים מהכלי את הפלפלים, שהצטננו מעט, ומקלפים אותם. לאחר שגם קלחי התירס הצטננו, חותכים את הגרעינים בסכין סביב הגזע.
  6. שמים את האגוזים בתבנית נקייה וקולים אותם 10-5 דקות, עד שהם מזהיבים קלות.
  7. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב לרוטב חלק.
  8. ההרכבה: מסדרים בצלחת שטוחה את עלי התרד. מניחים מעל את הפלפלים, עליהם את גרעיני התירס ועליהם את פרוסות הבטטות. זורים מעל את האגוזים, יוצקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.

דלעת אפויה במלית אורז, בשר וירקות

מתכון של עידית חייט.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 דלעת עגולה בינונית במשקל כ-1/2 ק"ג ‭
  • 2-1‬ כפות שמן למשיחת פנים הדלעת
  • מעט מלח

למלית

  • ‭1/4‬ כוס אורז לבן ‭
  • 1/4‬ כוס אורז אדום
  • שמן לטיגון
  • ‭1 1/2‬ כוסות מים ‭
  • 1/2‬ כפית מלח
  • 1 בצל גדול, קלוף, חצוי ופרוס
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 3 גבעולי סלרי בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לחתיכות קטנות
  • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 5 פלפלים חריפים מיובשים, קצוצים
  • 2 כפות מיונז
  • מעט מלח
  • מעט כמון

אופן ההכנה

  1. חותכים את החלק העליון של הדלעת ושומרים בצד. בעזרת כף, מנקים ומוציאים מתוך הדלעת את הגרעינים והסיבים.
  2. מערבבים את השמן והמלח, ומורחים את פנים הדלעת ואת החלק העליון. מניחים בצד.
  3. שוטפים את שני סוגי האורז ומסננים.
  4. מחממים מעט שמן בסיר בינוני על להבה בינונית ומוסיפים את האורז. מערבבים כדקה ומוסיפים את המים והמלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאורז כמעט רך ועדיין יש מעט מים בסיר. מסירים מהכיריים, מסננים את המים ומניחים בצד.
  5. מחממים שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומפוררים לפירורים קטנים. מוסיפים את הסלרי, הפלפל האדום, שיני השום והפלפלים המיובשים. מערבבים ומטגנים כ-10 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים כמה דקות.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  7. שמים את האורז והבשר בקערה גדולה. מוסיפים את המיונז, המלח והכמון ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  8. ממלאים את הדלעת ומניחים מעל את ה"מכסה" ששמרנו.
  9. מעבירים את הדלעת בזהירות לתבנית ואופים כשעה.
  10. מוסיפים לתבנית כ-1/2 כוס מים וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עד שבשר הדלעת רך.
  11. מגישים חם.

סלט סלק, בצל וצנוניות

מתכון של עמית דהאן.

מרכיבים (6 מנות)
  • 3 סלקים קטנים
  • 1 בצל סגול גדול, קלוף ופרוס
  • 4 צנוניות, חצויות ופרוסות ‭
  • 1/2‬ צרור עלי מנגולד, קרועים גס

לרוטב

  • ‭1/3‬ כוס חומץ בן יין ‭
  • 1/3‬ כוס מים ‭
  • 1/3‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות ‭
  • 3-2‬ כפות עלי בזיליקום יבשים וקצוצים
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן ההכנה

  1. שמים את הסלקים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד ריכוך (בודקים באמצעות נעיצת מזלג). לחלופין, אפשר להשתמש בסלקים מבושלים הנמכרים באריזות ואקום ברשתות השיווק.
  2. מסננים את הסלקים, מצננים וקולפים. חוצים וחותכים כל מחצית לפרוסות.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב עד שמתקבל רוטב אחיד.
  4. שמים בקערה את הסלקים, הבצל, הצנוניות והמנגולד. יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.

פטריות ביין

מתכון של מיכל פאר.

מרכיבים (4 מנות)

  • 2 סלסילות ‭500)‬ גרם) פטריות שמפיניון, נקיות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות בצל קלוף וקצוץ
  • 1/2 עד 1‬ כפית קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות יין אדום מתקתק מכל סוג שאוהבים, או יין שרי
  • 3 כפות מרק ירקות או מרק עוף או מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • להגשה: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מניחים את הפטריות בקערה ומזלפים עליהן את מיץ הלימון.
  2. מחממים במחבת כף משמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה עד שהן מזהיבות קצת. מעבירים את הפטריות והבצל לכלי נפרד.
  3. מוסיפים למחבת את שאר השמן ומחממים אותו. זורים במחבת את הקמח ומערבבים כדקה. יוצקים פנימה את היין (או את יין השרי) ואת המרק (או המים) ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.
  4. מחזירים את הפטריות למחבת ומבשלים ‭4-3‬ דקות.
  5. טועמים, ומתבלים במלח ובפלפל אם צריך.
  6. זורים מלמעלה את הפטרוזיליה ומגישים.

סלט תפוחי אדמה וביצים

מתכון של קלי מגר.

מרכיבים (8-6 מנות)
  • 8 יחידות (כ־600 גרם) תפוחי אדמה קטנים
  • 3 ביצים קשות, שבושלו במים מומלחים

לרוטב
  • 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 2 שני שום כתושות
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים דק
  • 1 כף אגוזי מלך קצוצים דק
  • מלח ים
  • פלפל שחור טחון טרי ‭
  • 1/4‬ כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון

להגשה
  • ‭1/2‬ חבילת עלי צנונית או ברוקולי
  • 10 עלי רוקט שטופים וטריים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה
  1. מבשלים במים את תפוחי האדמה, עד שהם רכים. מסננים, מצננים, קולפים וחותכים לרבעים או לשמיניות. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות.
  3. קולפים את הביצים וחותכים אותן לרבעים, לאורך.
  4. שמים בקערת הגשה את עלי הרוקט, ומניחים מעל את תפוחי האדמה ועלי הצנונית או הברוקולי. זורים מעליהם את הבצל הירוק, ומסדרים מסביב את הביצים. מגישים.