כבר חודש שעם ישראל מתרוצץ בין רשתות המזון, בולש אחר מתכונים ומתכנן את ארוחת החג בדקדקנות. אתם, לעומת זאת, שומרים על אדישות ואומרים לעצמכם שבערב פסח הזה אתם נשארים בבית. אבל בימים האחרונים מתחילים לצוץ הרהורי חרטה: אולי בכל זאת יהיה נחמד להכין ארוחה חגיגית, ואפילו להזמין עוד כמה חברים שהחליטו להישאר בבית? מצד שני, למי יש כוח להתחיל להתעסק עם זה עכשיו?

בדיוק כדי להתגבר על המכשול הזה אנחנו כאן – עם תפריט שיאפשר לכם לארגן ארוחת חג במהירות שיא, ועוד להגיע אליה רעננים. לא רק מתכונים תמצאו כאן, אלא גם רשימת קניות מרוכזת (עם 18 פריטים בלבד) ותוכנית עבודה מסודרת – כך שתצטרכו להקדיש כמה שפחות זמן לקניות ולבישול.

אז תגידו יפה תודה לשפית סבינה ולדמן מ"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה", שגיבשה את התפריט - ובואו נתחיל.

התפריט

  • פתיח: סלט עלי כרוב סגול במילוי עשבי תיבול, אגוזים, תפוזים ותרד עם טחינה גולמית
  • מנה ראשונה: כרובית שלמה במילוי בשר עם סלסת עגבניות
  • מנה עיקרית: עוף צלוי בלימון ובשום
  • תוספת: שעועית עם עלי תרד
  • קינוח: פאדג׳ שוקולד ותמרים עם סלט תפוזים

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

רשימת קניות

ירקות ועשבי תיבול
  • 1 כרוב סגול
  • 4 עגבניות
  • 1 כרובית
  • 1 חבילה תרד
  • 1 בצל
  • 1 ראש שום
  • 2 צרורות נענע
  • 2 צרורות פטרוזיליה

פירות
  • 3 תפוזים
  • 3 לימונים
  • 250 גרם תמרים

בשר
  • 1 עוף שלם
  • 200 גרם בשר בקר טחון

שונות
  • 300 גרם שעועית לבנה יבשה או קפואה
  • 1 מכל (500 גרם) טחינה
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם שקדים
  • 200 גרם שוקולד מריר

דברים שאמורים להיות בבית – אבל כדאי לבדוק שיש
  • סוכר
  • סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

תוכנית העבודה

בבוקר ליל הסדר או יום לפניו
  1. אם משתמשים בשעועית יבשה, משרים אותה במים שעתיים לפחות. אם משתמשים בשעועית קפואה, מפשירים אותה.
  2. מכינים את תבשיל השעועית.
  3. בזמן שהשעועית מתבשלת: מכינים את המשרה לעוף ומקפיאים אותה. מכינים את פאדג' השוקולד והתמרים, ואת סלט התפוזים. ממלאים את העוף. ממלאים את הכרובית. מכינים את סלסת העגבניות שתלווה את הכרובית.

שעתיים לפני הארוחה
  1. צולים בתנור את העוף והכרובית.
  2. מתחילים בהכנת הסלט: מפרקים את הכרוב ומפלטים את התפוז.

ממש לפני הארוחה
  1. מחממים את השעועית.
  2. מסיימים את הכנת הסלט.
  3. מוציאים את הפאדג' מהמקרר, כדי שיהיה שעה בחוץ לפני הגשתו.

  • לנוחותכם, המתכונים שבהמשך מופיעים לפי סדר הכנתם.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

שעועית עם תרד

מרכיבים

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית לבנה שהושרתה בהרבה מים שעתיים לפחות או שעועית קפואה, מופשרת
  • 2 עגבניות
  • 8 שיני שום קלופות
  • 1 גרון עוף (לשמור מהעוף של המנה העיקרית) – רק אם משתמשים בשעועית יבשה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס עלי תרד שטופים

אופן ההכנה

  1. שמים את השעועית בסיר גדול. מוסיפים את העגבניות, השום וגרון העוף, ויוצקים מים עד לגובה של 5 ס"מ מעל לפני המרכיבים (אם משתמשים בשעועית קפואה, משמיטים את הגרון מהמתכון).
  2. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה על להבה בינונית-גבוהה כשעה וחצי, עד שהשעועית רכה לגמרי. מוסיפים מים במידת הצורך (אם משתמשים בשעועית קפואה, מבשלים כחצי שעה בלבד).
  3. משליכים את גרון העוף. בעזרת כף מחוררת מציאים כ-3/4 מכמות השעועית ושומרים בצד.
  4. מוסיפים לסיר את שמן הזית וממשיכים לבשל על אש גבוהה ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים לשליש מכמותם המקורית (כ-15-10 דקות).
  5. מתבלים במלח ובפלפל ומחזירים לסיר את השעועית ששמרנו בצד.
  6. ההגשה: מביאים את התבשיל לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. ממשיכים לבשל כ-2 דקות על שהעלים רכים. מעבירים לצלחות הגשה ומזלפים מעל מעט שמן זית.

פאדג׳ תמרים ושוקולד עם סלט תפוזים

קינוח מושחת עם מרקם עשיר של טראפלס וטעם עמוק של שוקולד.

מרכיבים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם תמרים מגולענים
  • 100מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) מים
  • קורט מלח
  • 4 כפות אגוזים קצוצים גס

לסלט התפוזים
  • 2 תפוזים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 10 עלי נענע

אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. שמים במעבד מזון את התמרים והמים וטוחנים אותך למחית. מוסיפים את השוקולד החם והמלח ומעבדים עוד דקה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים ידנית.
  3. פורשים על משטח עבודה יריעת פלסטיק נצמד, ומניחים עליה את תערובת השוקולד והתמרים. נעזרים בפלסטיק כדי ליצור מהתערובת נקניק בעובי 5 ס"מ. עוטפים את הנקניק בפלסטיק הנצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות (אל תדלגו על ההשהיה במקרר – היא הכרחית ליצירת המרקם של המנה).
  4. מכינים את הסלט: מגררים את קליפתם של 2 התפוזים לתוך קערה. מקלפים ומפלטים את הפלחים (עשו זאת מעל הקערה, כדי לא לאבד את המיץ שניגר בזמן הפילוט). מוסיפים לקערה את פלחי התפוזים והסוכר. מערבבים בעדינות, מכסים ומניחים במקרר.
  5. כשעה לפני ההגשה מוציאים את הפאדג' מהמקרר. לאחר שהתרכך מעט חותכים אותו ל-4 פרוסות עבות. מניחים בצלחות, מפזרים מסביב את פלחי התפוז ויוצקים על כל מנה 5 כפות מהמיץ. מקשטים בעלי נענע ומגישים.

עוף צלוי שלם בלימון ובשום

מרכיבים
  • 1 עוף שלם
  • 6 שיני שום כתושות
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1 כוס עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את השום, קליפת הלימון, עשבי התיבול, מלח ופלפל. שומרים בצד שליש מהתערובת. את שני השלישים הנותרים מערבבים עם שמן הזית ומעבירים למקפיא לחצי שעה, כדי שהתערובת תיקרש.
  2. מניחים את העוף על משטח עבודה כשהחזה פונה כלפי מעלה. בעזרת האצבעות מפרידים בעדינות את העור מהבשר, כך שייווצר ביניהם כיס. מוציאים מהמקפיא את תערובת שמן הזית וממלאים בה את הרווח שבין הבשר לעור, כף בכל פעם - מתחילים בחזה וממשיכים לכרעיים.
  3. קושרים את רגלי העוף עם חוט שפגט ושומרים במקרר עד לשעתיים לפני הארוחה.
  4. שעתיים לפני הארוחה מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את רשת התנור.
  5. מניחים את העוף על הרשת ומכניסים לתנור כשהחזה פונה כלפי מעלה. בקומה שמתחת לרשת שמים תבנית ומניחים בה את הכרובית (המתכון מיד).
  6. צולים כשעה וחצי. מורידים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות ומשאירים בו את העוף עד למועד ההגשה.
  7. לפני ההגשה מפזרים על את יתרת תערובת עשבי התיבול.

כרובית שלמה במילוי בשר עם סלסת עגבניות

מרכיבים

  • 1 כרובית גדולה

למילוי
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות גדושות שקדים קצוצים גס
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור

לסלסה
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 20 עלי פטרוזיליה
  • 10 עלי נענע
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  2. מניחים את הכרובית על משטח עבודה כשהשורש פונה כלפי מעלה. ממלאים את החללים שבין פרחי הכרובית בתערובת הבשר. שומרים במקרר עד לשעתיים לפני הארוחה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הסלסה ושומרים במקרר עד להגשה.
  4. כשעתיים לפני הארוחה מחממים את התנור ל-180 מעלות. מניחים את הכרובית בתבנית כשהשורש פונה כלפי מעלה. מכניסים לתנור מתחת לרשת שעליה נצלה העוף ואופים שעה.
  5. הופכים את הכרובית וצולים חצי שעה נוספת.
  6. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות ומשאירים בו את הכרובית עד להגשה.
  7. ההגשה: מניחים את הכרובית בצלחת ומפזרים עליה את הסלסה.

סלט עלי כרוב סגול ממולאים בעשבי תיבול, אגוזים, תפוזים ותרד עם טחינה גולמית

מרכיבים
  • 1 כרוב סגול קטן
  • 1 תפוז
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות שקדים קצוצים גס
  • 10 עלי תרד חתוכים לרצועות דקות
  • 2 תמרים מגולענים פרוסים דק
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה
  1. מפרקים את הכרוב הסגול לעלים. בוחרים 8 עלים קטנים ויפים, ושומרים במקרר. מפלטים את פלחי התפוז ושומרים גם אותם במקרר.
  2. לפני ההגשה קוצצים דק 2 עלי כרוב (לא מאלה ששמרנו). מעבירים לקערה ומוסיפים את הפשאר המרכיבים, למעט 8 עלי הכרוב והטחינה. מערבבים ומתקנים תיבול.
  3. מזלפים בכל אחת מצלחות ההגשה 1 כף טחינה גולמית. מניחים מעל 2 עלי כרוב קטנים ומסדרים בתוכם את הסלט.