כמעט לכל עם – גם אם לא גורש מארץ מצרים – יש לחם שטוח כזה. אצלנו קוראים לזה מצה, ואצלם – פיאדינה, לאבאש, דוסה, לחמעג'ון. הבנתם את הקטע. כולם שטוחים, מהירי הכנה וכמעט ללא התפחה. אספנו למענכם קולקציה אתנית ענפה וסימנו את הלחמים השטוחים הקלים ביותר להכנה, שיפתרו כל אחר-צהריים של פורענות בין-דורית. כמו כן, הרחבנו על מקומות, קניות, ספרים ואתר או שניים, שכולם עוסקים בלחמים שטוחים.

לחם בצל ירוק סיני

טעים רצח! אין צורך בשמרים, אין התפחה, הבצל הירוק הוא המילוי והתבלין, והאפייה היא בכלל במחבת.

החומרים:

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • חצי כפית מלח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 4 בצלים ירוקים, קצוצים
  • מעט שמן שומשום

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומערבבים. מפעילים את המכשיר ויוצקים אליו בהדרגה את המים הרותחים. מערבלים ולשים כ־3 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונוח לעבודה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.

2. מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים ומכדררים לכדורים.

3. מרדדים את כדורי הבצק לעיגול דק מאוד. מורחים את העיגול במעט שמן שומשום ומפזרים עליו בצל ירוק.

4. מגלגלים את עיגול הבצל עם הבצל הירוק לגליל ארוך ומהודק יפה. אוחזים בקצה הגליל ומגלגלים – הפעם כמו שבלול – את גליל הבצק סביב עצמו.

5. מרדדים במערוך את שבלול הבצק לעיגול דק מאוד.

6. מורחים מחבת טפלון במעט שמן, מחממים ומניחים את עיגול הבצק על המחבת וקולים כדקה או שתיים מכל צד.

עוד 29 מתכונים שינקו לכם את המטבח מחמץ – ביום שישי ב"ידיעות אחרונות", במהדורת הענק החגיגית של "7 ימים" בשני חלקים