טעם המליחות האופייני של הבייגלה ורמז הפיקנטיות של החרדל מקבלים באהבה את ריבת הבצל - ומתקבל שילוב טעמים נפלא. כל עוד אתם לא אופים יותר מדי את חזות העוף ומייבשים אותם, אין איך לפספס.

ריבת הבצל מבוססת עלמתכון מהבלוג ביסטייל.

מרכיבים (10-8 מנות)

לריבת הבצל

  • 1 כף שמן זית
  • 4 בצלים פרוסים
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כוכב אניס או 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (אופציונלי - אני לא שמתי, אבל אני בטוחה שזה טעים)

לחזה העוף

  • 1/2 1 כוסות פירורי בייגלה (כ-90 גרם בייגלה גרוסים במעבד מזון, אבל לא יותר מדי – שיישארו חתיכות קנות ופריכות)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כף חרדל
  • 3 חזות עוף (פרפרים), חצויים ומנוקים

אופן ההכנה

ריבת הבצל

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הסוכר ובוחשים מעט.
  3. מוסיפים את החומץ ואת התבלינים (אם אתם משתמשים בהם) ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתערובת מקבלת צבע קרמל אחיד.
  5. ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה נוספת, עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת צבע חום-שחור עמוק ויפה.

חזה העוף

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את פירורי הבייגלה בקערה. בקערה שנייה מערבבים את הביצים והחרדל.
  3. טובלים כל חצי חזה עוף בתערובת הביצים, ואז מגלגלים בפירורי הבייגלה. מניחים בתבנית גדולה מספיק כדי להכיל את כל חצאי החזה בשכבה אחת, עם מעט רווח ביניהם.
  4. אופים במשך 25 דקות.
  5. פורסים את החזות.
  6. מגישים חם, עם ריבת בצל בצד (אפשר גם עם צ'ילי מתוק, פסטו, או כל רוטב אחר שאתם מעדיפים).