מרכיבים (8-6 קציצות)

לקציצות
  • 1 קופסת שימורים של טונה במים, מסוננת מהנוזלים
  • 1 תפוח אדמה בינוני מגורד, סחוט מנוזלים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2כפית קליפת לימון מגורדת
  • ממש מעט מלח

לרוטב
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2כפית פפריקה חריפה וחצי כפות כמון
  • 1/2כפית אבקת מרק בטעם עוף
  • מיץ מ-1/2לימון
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומניחים שבע דקות במקרר.
  2. מחממים בסיר כף שמן על אש בינונית. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים מעט, עד שעולה מהסיר ריח של שום. מוסיפים את מיץ הלימון, רסק העגבניות ו-4 כוסות מים ומערבבים.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
  4. בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  5. מניחים את הקציצות ברוטב החם, ומבשלים עוד כמה דקות על אש קטנה.