המתכון באדיבות באדיבות חברת "סטארקיסט".

מרכיבים (4 מנות)

  • יריעת בצק עלים מרודדת בגודל כ-20X20 ס"מ
  • 5 כפות שמן זית או שמן אגוזים
  • 4 חופנים קטנים של תרד
  • 20 פטריות שיטאקי קצוצות (אם לא משיגים, אפשר להשתמש בפטריות שמפיניון)
  • 5 כפות שמנת לבישול (אפשר להשתמש בשמנת צמחית)
  • 1 קופסה שימורי טונה בשמן, מסוננת
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

לרוטב החרדל
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפיות שמנת לבישול (אפשר להשתמש בשמנת צמחית)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קורצים מבצק העלים 4 עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים בתבנית וחורצים בכמה נקודות (כדי שהבצק יתפח באופן אחיד). אופים 15-10 דקות, עד שהבצק תופח ומשחים.
  3. מחממים במחבת 3 כפות מהשמן. מוסיפים את התרד ומטגנים כמה דקות תוך בחישה, עד שהוא מתרכך ומשנה את צבעו. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
  4. מוסיפים למחבת את הפטריות ומטגנים אותן תוך בחישה במשך 7-6 דקות. מוציאים מהמחבת 4 כפות מהפטריות ושומרים בצד.
  5. מוסיפים למחבת את השמנת, הטונה וקליפת הלימון. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 5 דקות.
  6. מוסיפים את יתרת השמן, מערבבים ומורידים מהאש.
  7. מכינים את הרוטב: מערבבים את החרדל והשמנת, ומתבלים במלח ובפלפל.
  8. מרכיבים את המנה: שמים את עיגולי הבצק בצלחות ומניחים עליהם את תערובת הטונה. מוסיפים את עלי התרד ומקשטים בפטריות ששמרנו בצד. יוצקים מעל רוטב חרדל ומגישים.