המתכון באדיבות בליקר בייקרי.

מרכיבים (כ-35 יחידות)

לבצק

  • 400 גרם חמאה - בטמפרטורת החדר אם משתמשים במיקסר, או קרה וחתוכה לקוביות אם משתמשים במעבד מזון
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • 600 גרם (1/3 4 כוסות) קמח

למילוי

  • 250 גרם (3/4 כוס) ממרח בטעם חלב או נוגט
  • 50 גרם (1/2 כוס) פקאן סיני קצוץ
  • 30 גרם (1/3 חפיסה) שוקולד לבן קצוץ

  • כלים מיוחדים: טבעת מתכת או כוס בקוטר של 10-8 ס"מ (אפשר גם להכין טבעת מפלסטיק של בקבוק שתייה)

אופן ההכנה

הבצק

  1. במיקסר: מתקינים את וו הגיטרה. מעבדים יחד את החמאה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצה, ולאחר שהיא נבלעת בתערובת מוסיפים גם את השנייה. לאחר שהביצה נטמעת בתערובת מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). במעבד מזון: שמים במכל המעבד את החמאה, אבקת הסוכר והקמח. מעבדים בכמה פולסים, רק עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים את הביצים ומעבדים בכמה פולסים נוספים, רק עד שנוצר בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  2. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים לשעה במקרר, להתייצבות.

המילוי והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 10-8 ס"מ באמצעות טבעת מתכת או כוס.
  5. מניחים במרכז כל עיגול ככפית מהמילוי. מקפלים על המילוי את שולי הבצק בשלוש נקודות, כך שמתקבלת צורת אוזן המן מסורתית. מהדקים קלות.
  6. אופים כ-15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות קלות.