מתכון של שרה פיירברג מקרית ים.

מרכיבים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/4 כוס קמח תירס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את שני סוגי הקמח והתבלינים.
  2. מוסיפים את השמן ומערבבים עד שנוצר תערובת פירורית.
  3. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הכלי.
  4. יוצרים מהבצק כיכר מוארכת קטנה. מניחים על גבי המצרכים שבסיר החמין לפני שמעבירים אותו לפלטה החשמלית או לתנור.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע בהגשת אסנת לסטר