לפעמים שינוי קטן יכול להוסיף למנה המון. בגרסה המשודרגת הזאת של הרוטב המפורסם השינוי הוא זיתים קצוצים, שמוסיפים למנה עוד נדבך של טעם. את המתכון קיבלתי מזיו, בעלה של חברתי המקסימה הלנה. זיו מוסיף לרוטב פטרוזיליה בזמן הבישול, אך אני העדפתי להוסיף אותה בהגשה יחד עם עלי בזיליקום קצוצים (וכך להימנע משלב ה"אמא, תוציאי לי את הירוק הזה!")

כדאי להכין כמות גדולה, לחלק למנות ולהקפיא, וכך תמיד יהיה בבית רוטב זמין (עוד רעיונות למאכלים שאפשר להכין מראש ולהקפיא תמצאו בקטגוריית הקפואים בבלוג שלי).

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ-6 מנות)

  • שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • קורט סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
  • 2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה
  • 20 זיתים מגולענים קצוצים
  • 2 עלי דפנה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו תוך בחישה ופירור עד שהוא משחים.
  3. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הפפריקה, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים את היין, רסק העגבניות, העגבניות המגורדות ומים לכיסוי הבשר (אני הוספתי כ-2.5 כוסות) ומערבבים.
  5. מפזרים על הרוטב את הזיתים ועלי הדפנה, ומביאים לרתיחה.
  6. מתקנים תיבול, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה-שעה וחצי.
  7. מפזרים על הרוטב פטרוזיליה קצוצה ובזיליקום ומגישים עם פסטה.