המתכון באדיבות רינת צדוק מ"מאפיית לחמים".

מרכיבים (12-10 יחידות)

לבצק

  • 30 גרם (3 כפות) גרעיני חמנייה
  • 30 גרם (3 כפות) גרעיני דלעת
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים
  • 30 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
  • 50 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
  • 30 גרם (4 כפות) סובין
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 20 גרם (2 כפות) פרג שלם
  • 30 גרם (3 כפות) אגוזי לוז
  • 30 גרם ( 1/4 כוס) שקדים שלמים מולבנים
  • 1 תפוח עץ מקולף, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 5 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות
  • 3 דבלים, חתוכות לקוביות
  • 4 משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
  • 30 גרם ( 4 כפיות) דבש

לציפוי

  • 50 גרם (1/2כוס) שיבולת שועל
  • 20 גרם (3 כפות) גרעיני חמנייה
  • 20 גרם (3 כפות) פרג שלם
  • 20 גרם (3 כפות) גרעיני דלעת

לזיגוג

  • 20 גרם (3 כפיות) דבש מעורבבות עם 2 כפיות מים רותחים

להגשה

  • 250 גרם גבינת רוקפור או ברי
  • כ-12 תותים

כלים: 2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור או טוסטר אובן ל-170 מעלות. קולים את גרעיני החמנייה והדלעת המיועדים לבצק במשך כ-7 דקות. מכבים את התנור.
  2. יוצקים את המים לקערת המיקסר ומפוררים לתוכה את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, הסובין והמלח.
  3. לשים באמצעות וו הלישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ואלסטי.
  4. יוצרים מהבצק כדור ומחזירים אותו לקערת המיקסר. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-20 דקות במקום חמים.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח העבודה ומפזרים עליו את הפרג, האגוזים, השקדים, הפירות והדבש.
  6. מפזרים את מרכיבי הציפוי על מגש.
  7. חותכים יחד את הבצק והתוספות באמצעות סכין חדה, עד שהם מתאחדים.
  8. מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לכיכרות מוארכות ומגלגלים תערובת הציפוי, כך שהכיכרות יצופו מכל צדיהן.
  9. שמים את הבצק בתבניות או בתבנית התנור, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך 30 דקות.
  10. בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  11. אופים את הכיכרות 18-15 דקות, עד שהם מקבלים גוון חום.
  12. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבניות ומברישים מיד בזיגוג הדבש.
  13. מצננים.

הרכבת המנה

  1. חותכים את לחמניות המוזלי לפרוסות בעובי 1 ס"מ. פורסים את הגבינה והתותים.
  2. מניחים על כל פרוסת לחמנייה כמה פרוסות של גבינה ותות.