המתכון באדיבות רינת צדוק מ"מאפיית לחמים".
מרכיבים (12-10 יחידות)
לבצק
- 30 גרם (3 כפות) גרעיני חמנייה
- 30 גרם (3 כפות) גרעיני דלעת
- 240 מ"ל (1 כוס) מים
- 30 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
- 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
- 50 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף) קמח מלא
- 30 גרם (4 כפות) סובין
- 10 גרם (2 כפיות) מלח
- 20 גרם (2 כפות) פרג שלם
- 30 גרם (3 כפות) אגוזי לוז
- 30 גרם ( 1/4 כוס) שקדים שלמים מולבנים
- 1 תפוח עץ מקולף, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
- 5 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לקוביות
- 3 דבלים, חתוכות לקוביות
- 4 משמשים יבשים, חתוכים לקוביות
- 30 גרם ( 4 כפיות) דבש
לציפוי
- 50 גרם (1/2כוס) שיבולת שועל
- 20 גרם (3 כפות) גרעיני חמנייה
- 20 גרם (3 כפות) פרג שלם
- 20 גרם (3 כפות) גרעיני דלעת
לזיגוג
- 20 גרם (3 כפיות) דבש מעורבבות עם 2 כפיות מים רותחים
להגשה
- 250 גרם גבינת רוקפור או ברי
- כ-12 תותים
כלים: 2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
- מחממים תנור או טוסטר אובן ל-170 מעלות. קולים את גרעיני החמנייה והדלעת המיועדים לבצק במשך כ-7 דקות. מכבים את התנור.
- יוצקים את המים לקערת המיקסר ומפוררים לתוכה את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, הסובין והמלח.
- לשים באמצעות וו הלישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ואלסטי.
- יוצרים מהבצק כדור ומחזירים אותו לקערת המיקסר. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-20 דקות במקום חמים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים את הבצק על משטח העבודה ומפזרים עליו את הפרג, האגוזים, השקדים, הפירות והדבש.
- מפזרים את מרכיבי הציפוי על מגש.
- חותכים יחד את הבצק והתוספות באמצעות סכין חדה, עד שהם מתאחדים.
- מחלקים את הבצק לשניים, מעצבים לכיכרות מוארכות ומגלגלים תערובת הציפוי, כך שהכיכרות יצופו מכל צדיהן.
- שמים את הבצק בתבניות או בתבנית התנור, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך 30 דקות.
- בזמן שהבצק תופח מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- אופים את הכיכרות 18-15 דקות, עד שהם מקבלים גוון חום.
- מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבניות ומברישים מיד בזיגוג הדבש.
- מצננים.
הרכבת המנה
- חותכים את לחמניות המוזלי לפרוסות בעובי 1 ס"מ. פורסים את הגבינה והתותים.
- מניחים על כל פרוסת לחמנייה כמה פרוסות של גבינה ותות.