מאפה סיינה, הנקרא על שם העיר האיטלקית שבה הומצא, הוא כיכר דחוסה המשובצת בפירות יבשים ובאגוזים. כאן הכיכר נפרסת דק ומוגשת עם גבינת עזים.

המתכון באדיבות רינת צדוק מ"מאפיית לחמים".

מרכיבים (30-25 יחידות)

  • 160 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית מוסקט
  • 150 גרם משמשים יבשים, חתוכים לרבעים
  • 70 גרם דבלים, חתוכות לרבעים
  • 70 גרם שזיפים יבשים, מגולענים
  • 3/4 כוס (80 גרם) צימוקים לבנים
  • 1/4 כוס (30 גרם) פיסטוקים
  • 1/4 כוס (30 גרם) שקדים מולבנים
  • 1/4 כוס (30 גרם) אגוזי לוז
  • 3/4 כוס (80 גרם) אגוזי מלך
  • 3 כפות (45 מ"ל) יין אדום מתוק
  • קליפה מגוררת מלימון בינוני אחד
  • מיץ מלימון בינוני אחד
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • 4 ביצים בגודל M או 3 בגודל L
  • 120 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) סוכר

להגשה

  • 150 גרם גבינת קממבר לכל 10 מנות (אם תשתמשו בשתי הכיכרות, תקבלו כ-30 מנות)

לקישוט: עלי טימין

כלים: 2 תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הציפורן והמוסקט.
  3. שמים בקערה אחרת את הפירות היבשים, האגוזים, היין וקליפות הלימון והתפוז. מערבבים ומשרים כ-10 דקות.
  4. מקציפים את הביצים והסוכר במשך כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים לתערובת הביצים, ומערבבים עד שהיא נטמעת בתוכה. מוסיפים גם את תערובת הקמח ומקפלים אותה לתוך התערובת הרטובה עד שהיא נטמעת בתוכה לחלוטין (חשוב לקפל את הקמח ולא לערבב אותו עם התערובת, כדי שהלחם לא יהיה קשה מדי).
  6. יוצקים את התערובת לתבניות.
  7. אופים 30-25 דקות, עד שהמעטפת החיצונית של הכיכרות מתקשה.
  8. מחלצים את המאפים מהתבניות ומניחים להם להצטנן לחלוטין.
  9. עוטפים את המאפים היטב ומניחים במקפיא כ-30 דקות, כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותם.
  10. חותכים לפרוסות דקות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  11. חותכים כל פרוסה לשניים, ויוצרים כריכים קטנים עם גבינת הקממבר. מעטרים בעלי טימין.

טיפ

  • אפשר לשמור את הכיכרות במקפיא כשהן עטופות היטב, ולפרוס אותן בעת הצורך – כשמגיעים אורחים, למשל. אין צורך להפשיר אותן לפני הפריסה.