קינוח גבינה עם מרשמלו (צילום: אסנת לסטר)
קינוח גבינה עם מרשמלו (צילום: אסנת לסטר)

ביום שלישי הקרוב יציינו זוגות רבים, בעולם ובישראל, את יום ולנטיין הקדוש – יום האהבה. החג, שנקרא על שם שלושה קדושים נוצרים ששמם היה ולנטיין, נחוג בתחילה רק במספר מצומצם של מדינות, אך עם השנים התפשט לכל העולם – והגיע גם לישראל.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

עוגת שוקולד כמו שצריך: כמה פשוטה, ככה טעימה

מיני-רוגלך: מתכון מנצח עם שלל מליות

מתכוני תותים: ביין, בשמנת או בטארט

חג האהבה הוא הזדמנות מצוינת לדבר קצת על הקשר בין אוכל לסקס, שקשורים זה בזה משחר האנושות (תשאלו את אדם וחוה). נכון שבמקרים רבים לא הוכח קשר מדעי בין מאכלים שונים להשפעה שיש להם לכאורה על החשק המיני, אבל זה לא מפריע לנו להמשיך להאמין בקשר הזה. הנה כמה דוגמאות לקשר בין מאכלים מסוימים לסקס:

אספרגוס ובננה: לא צריך להסביר, מספיק להסתכל עליהם. אבל חוץ מזה, אספרגוס עשיר בחומצה פולית, שמסייעת לייצור תאי זרע חדשים; ובננה מכילה ויטמיןB , הדרוש ליצירת הורמונים גבריים ונקביים.

אגוזים: אומרים שאכילת אגוזים מגבירה את האון המיני אצל גברים. אולי בגלל זה באנגלית מכנים את האשכים "אגוזים" (Nuts).

ג'ינג'ר וגת: מומלצים כתרופות נגד אימפוטנציה.

עגבנייה: השם עגבנייה נגזר מהמילה "עגבים" - כך התרשמו מהעגבנייה האדומה והמפתה מחדשי השפה העברית.

תותים: נחשבים לפרי אהבה בגלל צבעם, ואולי גם בגלל האופן שבו אוכלים אותם.

פסיפלורה: טוענים כי זהו פרי שמעורר תשוקה (ואכן, באנגלית שמו Passion Fruit – פרי התשוקה).

שוקולד: השוקולד מכיל ריכוז גבוה של פנילתילאמין, סרוטונין ועוד חומרים המעניקים לנו הרגשה טובה, ואפילו תחושה של התאהבות.

אבוקדו: באפריקה קוראים לאבוקדו "עץ האשכים", אז כל שאר ההסברים מיותרים. אבל אם בודקים יותר לעומק מגלים שאבוקדו מכיל רמה גבוהה של ויטמין B6, שמגביר את ייצור ההורמון הזכרי.

תאנים: כדי להבין את הקשר בין התאנה לסקס מספיק לחשוב על מה שמסתתר מאחורי עלה התאנה בציורים הקלאסיים.

ואם אנחנו כבר כאן - כמה עצות מועילות לפני פגישת אהבים:

כדי להבטיח ריח טוב מהפה, לפני הפגישה החשובה כדאי לצחצח את השיניים עם תערובת של סודה לשתייה ומלח. השילוב המנצח הזה לא רק מנטרל ריחות לא נעימים, אלא גם מלבין שיניים - והוא התכשיר הזול והיעיל ביותר שעושה את שתי המשימות גם יחד.

אם באמת יש לכם מחשבות רומנטיות לגבי הערב המיוחד, לא מומלץ לאכול לפניו ארוחה כבדה.

אם אתם בעניין של פגישה ביתית לשניים, אולי כדאי לכם לחשוב על פונדו שוקולד - הכי קל להכנה והכי סקסי.חותכים כל פרי שבעונה לקוביות או לעיגולים (בננות, תפוחים, תותים, אפרסמון, אגסים). שוברים חפיסות שוקולד (מריר, חלב או שניהם) לקוביות. מוסיפים קצת שמנת מתוקה וכמה יחידות מרשמלו חתוכות דק, וממיסים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד. כשהכל נמס מעבירים לכלי מיוחד שתחתיו מבער קטן. נועצים את המזלגות בפרי, טובלים בשוקולד ואוכלים תוך כדי שתיית יין. אין ארוחה יותר רומנטית מזו.

ועכשיו, למתכונים. רציתי לחרוג קצת מהמבחר הרגיל של מתכונים לרגל יום האהבה (כלומר, תותים ושוקולד), והמרשמלו נראה לי ממש מתאים. הוא ורדרד, מתוק ורך – מושלם לאוהבים. וחוץ מזה, הוא מעניק לקינוחים מרקם עשיר ומיוחד, שכדאי לכם מאוד להתנסות בו.

קינוח גבינה ומרשמלו

מתכון של רחל נוביק מטבעון.

מרכיבים (8-6 מנות)

250 גרם ביסקוויטים פתי בר

180 גרם מרשמלו

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, או כוס חלב

500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

1. מסדרים את הביסקוויטים בתחתית תבנית בגודל 20X30 ס"מ. לחלופין, אפשר לפורר אותם באופן גס ולסדרם בתחתית של כוסות אישיות.

2. שמים את המרשמלו והשמנת בקערה וממיסים במיקרוגל: מחממים 30 שניות, בוחשים, מחממים שוב וחוזר חלילה, עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה.

3. מערבבים את הגבינה הלבנה עם תמצית הווניל.

4. מערבבים את תערובת המרשמלו עם תערובת הגבינה.

5. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים.

6. מניחים במקרר ל-4 שעות לפחות, כדי שהקינוח יתייצב.

מוס שוקולד עם מרשמלו

מוס שוקולד עם מרשמלו (צילום: אסנת לסטר)
מוס שוקולד עם מרשמלו (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של ירדנה דויד מקרית שמונה.

מרכיבים (כ-4 מנות)

50 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

150 גרם מרשמלו

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט: שוקולד לבן או שבבי שקדים

אופן ההכנה

1. שמים את החמאה בסיר וממיסים על אש נמוכה.

2. מוסיפים את השוקולד ואת המרשמלו, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה.

3. מניחים לכמה שעות במקרר.

4. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

5. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת המרשמלו והשוקולד.

6. יוצקים לכוסות או כלים אישיים אחרים.

7. מקשטים בשוקולד לבן מגורר או בשקדים.

עוגת מרשמלו עם ציפוי מרשמלו

עוגת מרשמלו עם ציפוי מרשמלו (צילום: אסנת לסטר)
עוגת מרשמלו עם ציפוי מרשמלו (צילום: אסנת לסטר)

מתכון של אסתי גיל מחיפה.

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

מעט חמאה לשימון התבנית

150 גרם מרשמלו

3/4 כוס (180 מ"ל) חלב

100 גרם חמאה רכה

1 כוס (200 גרם) סוכר

3 ביצים

1 גביע יוגורט

1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

לציפוי

180 גרם מרשמלו ורוד

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.

2. שמים את המרשמלו והחלב בקערה וממיסים במיקרוגל: מחממים 30 שניות, בוחשים, מחממים שוב וחוזר חלילה, עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה. מצננים.

3. מקציפים את החמאה והסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, כשמחכים בכל פעם עד שהביצה הקודמת נטמעה לגמרי בתערובת. מקציפים 4-3 דקות נוספות.

5. מוסיפים לקערה את היוגורט ומערבבים.

6. מוסיפים את תערובת המרשמלו ומערבבים.

7. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים את התערובת בהדרגה לתוך תערובת המרשמלו – בכל פעם מוסיפים חלק ממנה ומקפלים.

8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

9. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומחכים שתתקרר.

10. בינתיים מכינים את הציפוי: שמים בסיר לא גדול את המרשמלו ו-1/2 כוס שמנת מתוקה. מחממים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מצננים את התערובת היטב (אם היא תהיה חמה מדי, היא תמיס את הקצפת).

11. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

12. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת המרשמלו.

13. מניחים את הקרם לכמה שעות במקרר, להתייצבות.

14. מורחים את הקרם על גבי העוגה.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00