נתחיל בשורה התחתונה: אם הייתי נתקלת בדקל עם תמרים מזן מג'הול סופר-עסיסי, הייתי נתלית עליו עד שכולם היו נופלים. והייתי עושה את זה באישון לילה, כדי שכולם יהיו שלי. כי התמרים האלה לא סתם טעימים - הם כל מה שתמר צריך להיות: מתקלפים בקלות כמו אבוקדו ממש טוב; נראים חמאתיים, אבל לא נמעכים כשמחזיקים אותם; ומתוקים יותר מכל מג'הול מצוי.

וחוץ מזה, כשחותכים אותם נוצר מין שיער בקצוות החתך, וכשמלטפים אותו בכיוון הנכון הוא מרגיש כמו גור של חתול סיאמי (וזה טוב). ואז אי אפשר להפסיק. כי זה נעים. קצת כמו עגבניות שרי קלופות חלוטות וקרות בחושך.

את המג'הול הסופר-עסיסי, שמגיע לשווקים לכבוד ט"ו בשבט, פיתחה חברת "רגב פריזור" ממושב פצאל שבבקעת הירדן – ואני רוצה להודות לה באופן אישי. הוא כל כך טעים, שעל כל תמר שהשתמשתי בו לבישול - אחד אחר נכנס לבטן. וכשהלכתי לישון, הטעם של התמרים נשאר לי בגוף הרבה אחרי צחצוח השיניים.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

סלט פריך ומתוק עם תמרים, אספרגוס

ותפוחי אדמה

מרכיבים (2 מנות)
  • 8 גבעולי אספרגוס
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 2 תפוחי אדמה קטנים
  • 6 תמרים מזן מג'הול סופר-עסיסי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה חריפה

לרוטב
  • 6 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ בן יין לבן
  • מלח גרוס
  • פלפל גרוס
  • 1 שן שום כתושה
  • 2/3 כפית חרדל (רגיל או עם גרגירים)

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מרתיחים מים בסיר, ומניחים לידו קערה עם מים קרים וקוביות קרח.
  3. חולטים את האספרגוס במים הרותחים דקה-שתיים, ומעבירים מיד לקערת מי הקרח, כדי להפסיק את הבישול.
  4. חולטים באותו אופן את האפונה.
  5. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות או למשולשים, ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה חריפה. אופים כ-20 דקות, עד שהם משחימים ומתרככים.
  6. מקלפים את התמרים וחותכים אותם לפרוסות לא דקות מדי, כדי שיהיה אפשר להרגיש את המרקם.
  7. מסדרים את האספרגוס, האפונה ותפוחי האדמה בצלחת.
  8. שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט.
  9. מפזרים מעל את פרוסות התמרים.

קרפצ'ו תמרים בקצפת חלבה

קינוח נפלא ופשוט להכנה, שאפילו שונא תמרים מושבע חיסל עד הסוף.

מרכיבים (2 מנות)

  • 10 תמרים מזן מג'הול סופר-עסיסי
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות דבש טעים
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה
  1. מקלפים את התמרים.
  2. חותכים את התמרים לפרוסות דקות ככל האפשר ומסדרים אותם בצפיפות בצלחת בשכבה אחת.
  3. מערבבים היטב את הטחינה עם כף מים ועם הדבש, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את תערובת הטחינה והדבש וממשיכים להקציף עוד כמה שניות, עד שהיא נטמעת בקצפת.
  5. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק (אם אין לכם, אפשר להשתמש בשקית, ולחתוך את אחת מפינותיה).
  6. מזליפים את הקצפת על התמרים.

מאפינס תמרים

מרכיבים (8 מאפינס)
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל או גרגירים מ-1/2 מקל וניל
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2/3 כוס סוכר – רגיל או חום
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס שקדים או אגוזי מלך טחונים
  • 1 כוס תמרים קלופים וקצוצים לקוביות, רצוי מזן מג'הול
  • 5 כפות חמאה מומסת
  • אבקת סוכר לקישוט

כלים: מנז'טים לאפיית מאפינס או תבנית שקעים משומנת

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בקערה את החלב והביצה ומערבבים (אפשר עם כף ואפשר במיקסר). מוסיפים את הווניל.
  3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, הסוכר, האבקת האפייה והמלח.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם הביצים והחלב ומערבבים מעט, עד שמתקבלת תערובת כמעט אחידה (חשוב לערבב כמה שפחות, כדי שהמאפינס לא יהיו קשים).
  5. מוסיפים את השקדים או האגוזים ואת החמאה, ומערבבים עוד קצת, רק עד שהתערובת הופכת לאחידה.
  6. מוסיפים את התמרים ומטמיעים אותם בתערובת בכמה בחישות עדינות.
  7. יוצקים את התערובת למנז'טים או לתבנית שקעים ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
  8. לאחר שהמאפינס התקררו מפזרים עליהם אבקת סוכר.