מרכיבים (6 מנות)
- 5 סלקים בינוניים
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 50 גרם גבינת רוקפור
- 1/3 כוס אגוזי מלך
- שמן זית
- חומץ בלסמי
- סילאן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום ואופים אותם כשעה, עד שהם מתרככים. מצננים לטמפרטורת החדר.
- חותכים את הסלקים לרבעים ושמים בקערה. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי וסילאן לפי הטעם ומערבבים. מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
- מסדרים את הסלקים בצלחת גדולה ושטוחה, ובעזרת כף שמים מפזרים ביניהם תלוליות של שמנת חמוצה. מפזרים מעל את גבינת הרוקפור והאגוזים.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות