מרכיבים (6 מנות)

  • 6 סלקים בינוניים
  • 50 גרם (1/4 כוס) בורגול גס
  • 1/2 ק"ג פילה דג ים (מוסר ים או אינטיאס), מנוקה מעור ועצמות וקצוץ לקוביות קטנות
  • 10 עלי נענע קצוצים
  • עלי כוסברה קצוצים מ-5 גבעולים
  • חופן פיסטוקים מקולפים, קצוצים גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • צ'ילי חריף פרוס דק, לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • להגשה: יוגורט

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים מעט ומקלפים.
  2. בזמן שהסלקים מתבשלים משרים את הבורגול במים במשך 20 דקות.
  3. קוטמים את ראשם של הסלקים. מרוקנים את תוכנם של הסלקים באמצעות כפית או כף פריזיאן. מקפידים להשאיר דפנות מספיק עבות, כדי שהסלק הממולא לא יתפרק.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מערבבים את כל המרכיבים, למעט היוגורט.
  6. ממלאים את הסלקים ומניחים בתבנית. אופים 20 דקות.
  7. יוצקים על כל סלק כף יוגורט ומגישים.

גיוון

  • אפשר לוותר על האפייה, וכך להפוך את המילוי לסביצ'ה. אם עושים זאת, מוותרים על הבורגול ומתבלים גם במיץ לימון.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות