מרכיבים (6 מנות)
- 6 סלקים בינוניים
- 50 גרם (1/4 כוס) בורגול גס
- 1/2 ק"ג פילה דג ים (מוסר ים או אינטיאס), מנוקה מעור ועצמות וקצוץ לקוביות קטנות
- 10 עלי נענע קצוצים
- עלי כוסברה קצוצים מ-5 גבעולים
- חופן פיסטוקים מקולפים, קצוצים גס
- 2 שיני שום כתושות
- צ'ילי חריף פרוס דק, לפי הטעם
- שמן זית לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- להגשה: יוגורט
אופן ההכנה
- שמים בסיר את הסלקים (לא לקלף אותם). מכסים אותם במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהם מתרככים. מקררים מעט ומקלפים.
- בזמן שהסלקים מתבשלים משרים את הבורגול במים במשך 20 דקות.
- קוטמים את ראשם של הסלקים. מרוקנים את תוכנם של הסלקים באמצעות כפית או כף פריזיאן. מקפידים להשאיר דפנות מספיק עבות, כדי שהסלק הממולא לא יתפרק.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את כל המרכיבים, למעט היוגורט.
- ממלאים את הסלקים ומניחים בתבנית. אופים 20 דקות.
- יוצקים על כל סלק כף יוגורט ומגישים.
גיוון
- אפשר לוותר על האפייה, וכך להפוך את המילוי לסביצ'ה. אם עושים זאת, מוותרים על הבורגול ומתבלים גם במיץ לימון.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות