מרכיבים

8 יחידות בתבנית שקעים

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תירס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סוכר ‭
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כף דבש
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1 כוס גרגירי תירס שבושלו במים רותחים כ-8 דקות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  2. שמים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומערבבים.
  3. שמים בקערה נפרדת את השמנת, הדבש, החמאה והביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים קלות. מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  5. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 30-25 דקות, עד הזהבה.
  6. מגישים חם, רצוי לצד גבינת שמנת וסלט עגבניות.