מרכיבים
8 יחידות בתבנית שקעים
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כוס (140 גרם) קמח תירס
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סוכר
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת חמוצה
- 1 כף דבש
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 1 כוס גרגירי תירס שבושלו במים רותחים כ-8 דקות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
- שמים בקערה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח, ומערבבים.
- שמים בקערה נפרדת את השמנת, הדבש, החמאה והביצים, ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים קלות. מוסיפים את גרגירי התירס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים 30-25 דקות, עד הזהבה.
- מגישים חם, רצוי לצד גבינת שמנת וסלט עגבניות.