מרכיבים

12 יחידות בתבנית שקעים

  • 1 שקית (30‬ גרם) פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
  • 4 פטריות גדולות (למשל: חורש, שמפיניון יער, שיטאקי),‬ חתוכות לקוביות קטנות ‭
  • 1/2‬ כפית עלעלי טימין ‭
  • 1/2‬ כפית מחטי רוזמרין
  • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 ביצים ‭
  • 1/2 1 מכלים (300 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

אופן ההכנה

  1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה, יוצקים עליהן מים חמים ומשרים 4-3 שעות. מסננים וקוצצים דק. שומרים בצד כ-2 כפות מהפטריות לקישוט.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את שקעי התבנית.
  3. יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל, את הפטריות, הטמין, הרוזמרין ואגוז המוסקט, ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים שוב ומסירים מהכיריים. מצננים קלות ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת והחמאה, ומערבבים לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יהפוך את המאפינס לקשים).
  6. יוצקים את התערובת לשקעים, זורים מעל כל תבנית מהפטריות ששמרנו ואופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
  7. מחלצים מהשקעים ומגישים חם.