עוד מתכוני לחם ולחמניות בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

  • 750 גרם (1/3 5 כוסות) קמח – רצוי קמח מיוחד ללחם, שיעניק למאפה יותר נפח (נמכר כיום בכל רשתות השיווק)
  • 2 כפיות (10 גרם) מלח
  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כף אחת סוכר (רצוי דמררה)
  • 7 גרם (1/4 2 כפיות) שמרים יבשים
  • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב קר
  • 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) מים רותחים

  • כלים: תבנית לכיכר גדולה של לחם (1 ק"ג) או 2 תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומתחילים ללוש.
  2. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שמתקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים גם את הסוכר והשמרים.
  3. יוצקים לכלי את החלב והמים הרותחים, ומוסיפים אותם בהדרגה לקערת המיקסר, תוך לישה.
  4. לאחר שמתקבל בצק אחיד ממשיכים ללוש עוד 10 דקות.
  5. מקמחים קלות משטח עבודה. משטחים את הבצק לצורת מלבן בעזרת הידיים. מגלגלים מהצלע הארוכה לגליל עבה.
  6. מניחים את הבצק בתבנית. מקמחים מעט ובאמצעות סכין חדה יוצרים לרוחב הבצק כמה חריצים אלכסוניים.
  7. מכסים במגבת ומתפיחים כ-40 דקות, עד שהלחם כמעט מכפיל את נפחו.
  8. בזמן שהלחם תופח מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  9. אופים 40-35 דקות. אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר מעט.
  10. מניחים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים אותו.