מתכון של מרתה וייסינגר מגבעת המורה.
מרכיבים (6-5 מנות)
- 1/3 כוס שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- שיני שום מ-1/2 ראש, קלופות וקצוצות
- 2 גזרים קלופים חתוכים לגפרורים
- 1 ק"ג בשר בקר לגולאש חתוך לקוביות
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/4 כפית קינמון
- 3 עלי דפנה
- 1/2 1 כוסות שעועית שחורה שהושרתה לילה במים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לרך ושקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה תוך ערבוב.
- מוסיפים לסיר את הגזר, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל והגזר משחימים מעט.
- מוסיפים את קוביות הבשר ואת התבלינים (למעט המלח) ומערבבים.
- מוסיפים את השעועית ומים עד לגובה של 3-2 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר.
- מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את המלח, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים על אש קטנה מאוד 3 שעות.
- לפני ההגשה משליכים את עלי הדפנה שבסיר.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר