מתכון שנתנה בתה של ג'יזלה, איריס בלום מיבנאל.
מרכיבים (6-5 מנות)
- 1/3 כוס שמן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 750 גרם בשר בקר לגולאש, רצוי ללא שומן, חתוך לקוביות קטנות
- 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
- 4 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות עבות
- 5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ
- 3 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1/2 1 כפות קמח
- 1/3 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
- מוסיפים לסיר את הבשר וממשיכים לטגן תוך הפיכת קוביות הבשר בסיר עד שהן משחימות מעט.
- מוסיפים כ-1/2 1 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים לפחות שעה, עד שהבשר רך.
- מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, הגזר והסלרי.
- מערבבים בקערית את רסק העגבניות, הקמח והמים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הבלילה לסיר.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים בזהירות ומכסים. מבשלים 40-30 דקות, עד שגם הירקות רכים.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר