מתכון שנתנה בתה של ג'יזלה, איריס בלום מיבנאל.

מרכיבים (6-5 מנות)

  • 1/3 כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 750 גרם בשר בקר לגולאש, רצוי ללא שומן, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות עבות
  • 5 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1/2 1 כפות קמח
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
  2. מוסיפים לסיר את הבשר וממשיכים לטגן תוך הפיכת קוביות הבשר בסיר עד שהן משחימות מעט.
  3. מוסיפים כ-1/2 1 ליטר מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים לפחות שעה, עד שהבשר רך.
  4. מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, הגזר והסלרי.
  5. מערבבים בקערית את רסק העגבניות, הקמח והמים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הבלילה לסיר.
  6. מוסיפים את התבלינים, מערבבים בזהירות ומכסים. מבשלים 40-30 דקות, עד שגם הירקות רכים.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר