(צילום: עדי ליבמן)
(צילום: עדי ליבמן)

זכיתי, ויש לי חברה אלופה בפתרון בעיות. היא בעצמה אם לעשרה ילדים, ולולא היה לה כבר מקצוע הייתי שולחת אותה היישר ללימודי פסיכולוגיה. תשאלו אותה מה הצעד הבא של הילד שלכם בכל שלב - היא כבר יודעת.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

צ'יפס בתנור עם פטנט: פחות קלוריות, יותר טעם

חטיפי קציצות אפויים: גם הילדים יאהבו

עוף בסויה: פשוט, מהיר וטעים

רציתי לבשל, והקטן בן השנתיים וחצי לא התלהב מההצעה שלי ללכת לחדר ולשחק עם המשחקים היפים שמחכים שם. "תגידי לו שאת לא רוצה שהוא ילך לשחק בחדר, תגידי לו שאת רוצה שהוא יישב עלייך ובשום אופן לא יעזוב אותך. אם תשדרי לו שאת רוצה שילך הוא לא ילך", היא מאירה לי בפנס את הטעויות שלי. פעלתי כהצעתה, וראו זה פלא: בתוך דקותיים הבחור נעלם אל תוך החדר, ובתוך דקות ספורות המלאווח הממולא כבר היה בתנור.

את המתכון הזה קיבלתי, איך לא, מאותה חברה - והקרדיט לאמא שלה, סופי, שלא רוצה ששמה המלא יוזכר. המתכון מתאים להורים עסוקים, והוא בעצם ארוחת צהריים מלאה בצלחת אחת. בכל פעם שאני מכינה אותו הילדים טורפים את המנה – ועם הזמן התחלתי להכין כמות כפולה ומכופלת עבור הילד, שמעוניין לקחת את הטעים-טעים הזה גם לבית הספר.

כמובן שאפשר לשחק עם המילוי: להחליף בגבינה בולגרית, להוסיף עגבניות או זיתים – ובקיצור, כל מה שעולה על דעתכם. מי שרוצה להשקיע יכול להחליף את המלאווח בבצק של חלות.

מרכיבים

6 מלאווחים

3 קופסאות שימורים של טונה

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

חופן זיתים

חופן גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים

ביצה טרופה, לציפוי

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. הטונה, הרסק, הזיתים, התבלינים והגבינה הצהובה, מוסיפים ביצה לתערובת.

3. מניחים מהתערובת במרכז כל מלאווח ומקפלים לחצי.

4. מניחים את המלאווחים בתבנית ומברישים בביצה הטרופה (כך יתקבל צבע שחום ויפה באפייה).

5. אופים 20-15 דקות, עד שהמלאווחים מזהיבים.

טיפ של אמא

הקפיאו מלאווחים ממולאים בשקית, וכך תמיד תהיה לכם ארוחה בשליפה - כל מה שצריך זה לחמם כ-10 דקות ב-160 מעלות.