(איור וצילום: הילית שפר)
(איור וצילום: הילית שפר)

זהו, זה קרה, ולפני שהבנתי מה הולך מצאתי את עצמי מקשקשת על שרשרת המזון ועל יחסים בין חזק לחלש.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

צ'יפס בתנור עם פטנט: פחות קלוריות, יותר טעם

טארט בצל - וגם מרק:נראה נפלא, פשוט להכנה

עוף בסויה: מתכון לבשלנים ממהרים

ביום שישי, בדרך חזרה מהגן, נכנסנו כמדי שבוע לאטליז. עד אותה נקודה קריטית בזמן, בשר בקר, עוף ודגים היו יחידה הומוגנית אחת עבור יואל. מבחינתו הם גם היו משטח חסר זהות, בדיוק כמו גבינה צהובה, לחם, ירק או סתם בריסטול אכיל.

אלא שהפעם החליט האיש התמוה שמאחורי הוויטרינה לשים בפרונט ערימת גוויות קטנטנות שפעם אולי אפילו שחו להן בים הגדול עם זנבות מהודרים והרבה שמחה בלב.

אמנם ניסיתי להסתיר את המחזה האיום מהילד בגופי ובכל כוחי, אבל בשנייה שהייתי צריכה לבחור נתח באגף השני שכחתי מזה ופניתי לענייני. אחרי כמה דקות מצאתי את יואל צמוד כמגנט לזכוכית, מהופנט, בוהה בפיות הקטנים הפעורים ובמבטם המזוגג של הדגים.

זה היה נורא. מיד שלפתי אותו משם.

הרבה זמן חששתי מהרגע הזה. אנחנו לא אוכלים דגים בבית, וגם לא ממש בשר, אבל עוף ופסטרמה יואל אוהב מאוד - בניגוד להמון המון מאכלים אחרים. הוא גם מאוד אוהב חיות ולכן, למרות שהבנתי מכמה אמהות שהצליחו להעביר בקלות את האינפורמציה לגבי מקור הבשר, נזהרתי והמתנתי שזה יבוא ממנו.

"‬למה צריך את כל הדגים האלה בחנות? הם במילא מתים!" שאל אותי יואל, ואני גימגמתי משהו על זה שאלה דגי מאכל שמבשלים ואוכלים אותם. "אז אם דג זה דג, אז מה זה עוף?" עוף זה תרנגולת, עניתי. "ובשר?" פרה…

"איייייככככככסססססס!!!!!! אמא!!! למה שמישהו ירצה לאכול פרה ותרנגולת"??????"

כי ככה זה בטבע - הגדול אוכל את הקטן והחזק את החלש, עניתי בלי ממש להסכים עם עצמי. חשבתי על זה הרבה, ובערב הכנתי ליואל את הצלחת הזאת:

אופן ההכנה

שתי פרוסות של לחם כהה פרוס - לפנים ולשיער. את אחת מהפרוסות חותכים לרוחב במרחק של כ-1/3 מהקצה, ואז יוצרים מהחלק הקטן את הפה והשיער. מניחים בצלחת את החלק הגדול של הפרוסה החתוכה, מניחים לרוחב על הקצה שלו את הפרוסה השלמה (היא תהיה האף), ומתחתיה שמים את הפה.

פרוסת לחם שיפון - לאוזניים ולכתמים.

פרוסת פסטרמה גדולה ושתיים עגולות וקטנות – לאף.

זיתים שחורים - לאישונים ולנחיריים.

פטריות - לעיניים.

פלפל צהוב - לקרניים ולנזם.

חצי פרוסה של נקניק סלמי קטן או קבנוס – ללשון.

בהצלחה!!

ועוד דבר: עכשיו הצלחות שלי יכולות להיות על השולחן שלכם! בחנות שלי במרמלדה תמצאו פלייסמנטים עם צלחות נבחרות.