הגננת ענת איידלמן מכינה בכל יום שישי עם ילדי הגן שלה חלות מ-2 ק"ג קמח. ממחצית אחת של הבצק מכינה ענת שתי חלות קלועות שאותן זוללים ההורים והילדים בזמן קבלת השבת; ומהמחצית השנייה מכינים הילדים חלות אישיות בצורות שונות, ולוקחים אותן הביתה.
סוד הטעם של החלות האלה הוא בשלוש התפיחות שעובר הבצק – במקום רק שתיים בדרך כלל.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות גדושות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- כ-2 כוסות מים
- 1 ביצה, טרופה
- פרג
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולשים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח והסוכר ולשים עוד 20 שניות.
- מוסיפים בזה אחר זה, תוך לישה אטית, את השמן והביצים. מוסיפים בהדרגה גם את המים, עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים). ממשיכים ללוש כ-10 דקות.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ולשים אותו 3-2 דקות בידיים.
- משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה משומנת. מכסים בשקית ומתפיחים שעה-שעה וחצי (תלוי בעונת השנה), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק התפוח מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר ולשים אותו 3-2 דקות.
- משמנים את הבצק ומניחים בקערה משומנת. מכסים בשקית ומתפיחים כחצי שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר ומעצבים אותו. אם מכינים חלות גדולות: מחלקים את הבצק לשניים, ומחלקים כל אחד מהחלקים לשלושה. יוצרים מששת גושי הבצק נחשים וקולעים מהם שתי צמות רפויות. אם מכינים חלות קטנות: מחלקים את הבצק כראות עיניכם ומעצבים לצורה הרצויה.
- מתפיחים כ-5 דקות. מברישים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים עליהן פרג. מתפיחים 15-10 דקות נוספות (החלות לא אמורות להכפיל את נפחן).
- אופים 40-35 דקות, עד שהחלות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש. אם מכינים חלות קטנות זמן האפייה קצר משמעותית - 12-10 דקות. לכן, כדאי להשגיח עליהן היטב בזמן שהן בתנור כדי שלא יישרפו.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר