הגננת ענת איידלמן מכינה בכל יום שישי עם ילדי הגן שלה חלות מ-2 ק"ג קמח. ממחצית אחת של הבצק מכינה ענת שתי חלות קלועות שאותן זוללים ההורים והילדים בזמן קבלת השבת; ומהמחצית השנייה מכינים הילדים חלות אישיות בצורות שונות, ולוקחים אותן הביתה.

סוד הטעם של החלות האלה הוא בשלוש התפיחות שעובר הבצק – במקום רק שתיים בדרך כלל.

מרכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות גדושות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • כ-2 כוסות מים

לציפוי
  • 1 ביצה, טרופה
  • פרג

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולשים במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים עוד 20 שניות.
  3. מוסיפים בזה אחר זה, תוך לישה אטית, את השמן והביצים. מוסיפים בהדרגה גם את המים, עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים). ממשיכים ללוש כ-10 דקות.
  4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ולשים אותו 3-2 דקות בידיים.
  5. משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה משומנת. מכסים בשקית ומתפיחים שעה-שעה וחצי (תלוי בעונת השנה), עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר ולשים אותו 3-2 דקות.
  7. משמנים את הבצק ומניחים בקערה משומנת. מכסים בשקית ומתפיחים כחצי שעה.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. מוציאים את הבצק מהקערה, מוציאים ממנו את האוויר ומעצבים אותו. אם מכינים חלות גדולות: מחלקים את הבצק לשניים, ומחלקים כל אחד מהחלקים לשלושה. יוצרים מששת גושי הבצק נחשים וקולעים מהם שתי צמות רפויות. אם מכינים חלות קטנות: מחלקים את הבצק כראות עיניכם ומעצבים לצורה הרצויה.
  10. מתפיחים כ-5 דקות. מברישים את החלות בביצה הטרופה ומפזרים עליהן פרג. מתפיחים 15-10 דקות נוספות (החלות לא אמורות להכפיל את נפחן).
  11. אופים 40-35 דקות, עד שהחלות מזהיבות וקיסם שננעץ במרכזן יוצא יבש. אם מכינים חלות קטנות זמן האפייה קצר משמעותית - 12-10 דקות. לכן, כדאי להשגיח עליהן היטב בזמן שהן בתנור כדי שלא יישרפו.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר