מתכון של זהבה כהן מטבריה.

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 או 28 ס"מ)

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 4 ביצים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (150 גרם) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי

לציפוי

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, השוקולד המגורר וקליפת התפוז המגוררת.
  3. מקציפים את הביצים בקערה אחרת, ותוך כדי הקצפה מוסיפים להן בהדרגה את הסוכר. לאחר שהסוכר נטמע בביצים ממשיכים בהקצפה כ-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים.
  5. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה היטב וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
  7. מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה ומסביבה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מניחים לעוגה להצטנן מעט.
  8. שמים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. ממתינים דקה, ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  9. יוצקים את הציפוי על העוגה.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר