מתכון של זהבה כהן מטבריה.
מרכיבים (תבנית בקוטר 26 או 28 ס"מ)
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 4 ביצים
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (150 גרם) שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
לציפוי
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, השוקולד המגורר וקליפת התפוז המגוררת.
- מקציפים את הביצים בקערה אחרת, ותוך כדי הקצפה מוסיפים להן בהדרגה את הסוכר. לאחר שהסוכר נטמע בביצים ממשיכים בהקצפה כ-7 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים.
- מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה היטב וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
- מיד לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור יוצקים עליה ומסביבה 1/2 כוס מיץ תפוזים. מניחים לעוגה להצטנן מעט.
- שמים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. ממתינים דקה, ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- יוצקים את הציפוי על העוגה.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר