קניתם דגים? אל תזרקו את העצמות והראשים! תנו להם לחכות במקפיא, וכשיתחשק לכם צרפו להם את הירקות שיש בבית והכינו אוחה (Ukha) – מרק דגים רוסי.

מרכיבים (ל-4 ליטר מרק)

לציר הדגים

  • עצמות וראשי דגים – אפשר להסתפק באלה של הדג שקניתם למרק בצירוף ראש סלמון (נמכר כמעט בכל מרכול בדוכן הדגים), אבל כל המרבה הרי זה משובח
  • 2 גזרים
  • 1 בצל גדול
  • 1 כרשה
  • 1 סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 10-5 גרגירי פלפל שחור
  • 4 עלי דפנה
  • 4 ענפי טימין

הערה: לא חייבים להוסיף למרק את כל הירקות, ואפשר לשנות את הרכבם – משתמשים במה שיש בבית

למרק

  • 300 גרם פילה דג (רצוי בורי או אמנון) בלי עור, או שימורי טונה, או שימורי אילתית
  • 3-2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2-1 גזרים מגוררים (אפשר להשתמש בגזרים המבושלים מהציר)
  • 1 שורש פטרוזיליה או שורש סלרי, מגורר (אפשר להשתמש בשורש מהציר)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • מעט שמן לטיגון
  • חופן שמיר טרי
  • חופן פטרוזיליה טרייה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

הציר

  1. מניחים את העצמות ואת הראשים בסיר גדול. מוסיפים 4 ליטר מים (לא חמים) ומחממים על אש קטנה (כשמתחילים את הבישול במים קרים טעמי הדג נספגים טוב יותר בציר).
  2. כשהציר מתחיל לרתוח מקפים בזהירות את הקצף מעל פניו. כשהקצף מפסיק להופיע מוסיפים את הירקות ואת התבלינים.
  3. מגבירים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כחצי שעה, ללא מכסה.
  4. מסננים את הציר וזורקים את כל מה שלא מתכוונים להשתמש בו.

המרק

  1. מחזירים את הציר לכיריים על אש בינונית. מוסיפים לו את הירקות (למעט הבצל) ומתבלים במלח.
  2. מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שהוא שחום ומוסיפים גם אותו למרק.
  3. מוסיפים את הדגים (אם משתמשים בשימורים, מסננים את הנוזלים). מבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מספיק רכים והדג מוכן.
  4. מורידים מהאש ומוסיפים את עשבי התיבול, פלפל שחור ועוד מלח אם צריך.
  5. מגישים חם, עם לחם וחמאה.