קניתם דגים? אל תזרקו את העצמות והראשים! תנו להם לחכות במקפיא, וכשיתחשק לכם צרפו להם את הירקות שיש בבית והכינו אוחה (Ukha) – מרק דגים רוסי.
מרכיבים (ל-4 ליטר מרק)
לציר הדגים
- עצמות וראשי דגים – אפשר להסתפק באלה של הדג שקניתם למרק בצירוף ראש סלמון (נמכר כמעט בכל מרכול בדוכן הדגים), אבל כל המרבה הרי זה משובח
- 2 גזרים
- 1 בצל גדול
- 1 כרשה
- 1 סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 10-5 גרגירי פלפל שחור
- 4 עלי דפנה
- 4 ענפי טימין
הערה: לא חייבים להוסיף למרק את כל הירקות, ואפשר לשנות את הרכבם – משתמשים במה שיש בבית
למרק
- 300 גרם פילה דג (רצוי בורי או אמנון) בלי עור, או שימורי טונה, או שימורי אילתית
- 3-2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2-1 גזרים מגוררים (אפשר להשתמש בגזרים המבושלים מהציר)
- 1 שורש פטרוזיליה או שורש סלרי, מגורר (אפשר להשתמש בשורש מהציר)
- 1 בצל גדול קצוץ
- מעט שמן לטיגון
- חופן שמיר טרי
- חופן פטרוזיליה טרייה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
הציר
- מניחים את העצמות ואת הראשים בסיר גדול. מוסיפים 4 ליטר מים (לא חמים) ומחממים על אש קטנה (כשמתחילים את הבישול במים קרים טעמי הדג נספגים טוב יותר בציר).
- כשהציר מתחיל לרתוח מקפים בזהירות את הקצף מעל פניו. כשהקצף מפסיק להופיע מוסיפים את הירקות ואת התבלינים.
- מגבירים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כחצי שעה, ללא מכסה.
- מסננים את הציר וזורקים את כל מה שלא מתכוונים להשתמש בו.
המרק
- מחזירים את הציר לכיריים על אש בינונית. מוסיפים לו את הירקות (למעט הבצל) ומתבלים במלח.
- מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל עד שהוא שחום ומוסיפים גם אותו למרק.
- מוסיפים את הדגים (אם משתמשים בשימורים, מסננים את הנוזלים). מבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות מספיק רכים והדג מוכן.
- מורידים מהאש ומוסיפים את עשבי התיבול, פלפל שחור ועוד מלח אם צריך.
- מגישים חם, עם לחם וחמאה.
- מתוך הבלוג של ילנה ויינברג - להציל את האוכל