נתחיל בבשורות טובות: למרות מתיקותם, תותים מכילים רק כ-30 קלוריות ל-100 גרם. נמשיך בעוד בשורות טובות: צריכת תותים מאטה את תהליכי ההזדקנות ומעודדת את סילוקם של חומרים מסרטנים מהגוף. אה, והם גם נורא טעימים. צריכים עוד סיבות כדי לטרוף אותם?

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

לפני שניגש למתכונים עם הפרי האדום הנפלא הזה, הנה כמה טיפים לקנייה ולאחסון:

  • רצוי לקנות תותים שעדיין יש להם עוקץ (החלק הירוק). היעדר העוקץ עלול להעיד על כך שהתות נפגע בעת הקטיף.
  • לעוקץ עצמו צריך להיות ירוק ורענן.
  • בחרו בתותים נטולי פגמים ובעלי צבע אדום בוהק.
  • כדאי לשמור את התותים במקרר - בכלי פתוח שעליו מונחת מגבת נייר.

מרק יין אדום עם תותים וקרם מסקרפונה

קינוח מרשים, אך קל להכנה.

מרכיבים (6-4 מנות)

  • 1 בקבוק יין אדום (רצוי צעיר)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
  • 1 כוכב אניס
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1/2 ק"ג תותים
  • 250 מ"ל שמנת
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את היין, 100 גרם (1/2 כוס) סוכר, הווניל, האניס והציפורן). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים לכשליש מכמותם המקורית. מצננים.
  2. מנקים את התותים וקוטמים את חלקם העליון (זה שבו נמצא העוקץ). משרים אותם ברוטב היין במשך חצי שעה, כדי שיספגו את טעמו.
  3. בזמן שהתותים שוהים בנוזל מכינים את הקרם: שמים בקערה את השמנת, גבינת המסקרפונה ו-100 גרם (1/2 כוס) סוכר, ומקציפים כ-5-4 דקות עוד שמתקבלת קצפת יציבה. מקררים.
  4. יוצקים בצלחות עמוקות מעט מהרוטב, ומעמידים בהן את התותים על צדם החתוך. באמצעות כף מניחים בין התותים תלוליות של קרם המסקרפונה.

תותים של פעם

מתכון קלאסי לממהרים.

מרכיבים (4 מנות)
  • 1/2 ק"ג תותים
  • 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 4 שקיות (40 גרם) סוכר וניל

אופן ההכנה
  1. מנקים את התותים וחוצים אותם לאורכם.
  2. מערבבים את השמנת החמוצה עם סוכר הווניל (אפשר להוסיף פחות סוכר או יותר, לפי הטעם).
  3. מניחים בכוסות שכבות של תותים ושמנת, לסירוגין. כדאי לסיים עם שכבת תותים.

טארט תותים

טארט קלאסי – לא רק למקצוענים.

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

לבצק
  • 1/2 מקל וניל
  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה

לקרם הפטיסייר
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 4 חלמונים
  • 6 כפות (75 גרם) סוכר
  • 5 כפות (45 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 40 גרם חמאה רכה ,חתוכה לקוביות
  • 750 גרם תותים

אופן ההכנה

הבצק
  1. מתקינים במעבד המזון את להב המתכת. חוצים את מקל הווניל, ובאמצעות סכין מגרדים ממנו את הגרגירים לתוך מכל המעבד.
  2. מוסיפים למעבד את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה. מעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק. בשני השלבים חשוב לעבד את הבצק מעט ככל האפשר – עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו.
  3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו מעט ועוטפים היטב בפלסטיק נצמד. מניחים לשעה במקרר.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ, ולקוטר הגדול במקצת מזה של התבנית. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה (עד לגובה של כמה ס"מ). אם הבצק מתפרק, לא נורא – הדביקו את החתיכות זו לזו, כמו טלאים. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות (כדי לאפשר לאדים לצאת בזמן האפייה) ומניחים במקרר לחצי שעה.
  5. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  6. אופים את הבצק כ-20 דקות, עד שהוא מקבל לצבע צהוב אחיד. מצננים.

קרם הפטיסייר
  1. יוצקים את החלב לסיר בינוני ומביאים לסף רתיחה. מכינים לצד הסיר קערה ומסננת דקה, וכן תבנית שתוכל להכיל את הקרם המוכן.
  2. בזמן שהחלב מתחמם שמים בקערה בינונית את החלמונים והסוכר, ומקציפים אותם עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובעלת צבע צהוב בהיר. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
  3. כשהחלב מגיע לסף רתיחה יוצקים אותו מיד לתערובת החלמונים – יש לעשות זאת בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד, כדי שהחלמונים לא יתבשלו בחלב החם ויהפכו לגושים.
  4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב מתמיד במטרפה. לאחר כ-2 דקות התערובת תרתח ותסמיך – זה הזמן לצקת אותה לקערה דרך מסננת.
  5. מוסיפים לקערה בהדרגה את החמאה, תוך ערבוב מתמיד. עם קוביות החמאה האחרונות מוסיפים גם את תמצית הווניל, ומערבבים עד שהקרם חלק לחלוטין.
  6. מעבירים את הקרם לתבנית ומצמידים לפניו פלסטיק נצמד (כדי שלא ייווצר קרום). מקררים (הקירור בתבנית מזרז את התהליך).

ההרכבה
  1. ממלאים את הבצק בקרם הפטיסייר.
  2. חוצים את התותים לאורכם, ומסדרים אותם על הקרם.

תותים בחומץ בלסמי, נענע ובזיליקום

מנה להרפתקנים, עם שילוב טעמים יוצא דופן.

מרכיבים (4-3 מנות)
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 ק"ג תותים
  • 20 עלי נענע
  • 10 עלי בזיליקום

אופן ההכנה
  1. מנקים את התותים וחוצים אותם לאורכם.
  2. יוצקים את החומץ לקערה. מוסיפים את התותים והסוכר, מערבבים ומשרים לחצי שעה (מערבבים מדי פעם במשך ההשריה). מסננים את התותים מהחומץ.
  3. חותכים את הבזיליקום והנענע לרצועות דקות, מערבבים עם התותים ומגישים.

  • רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין שבקיבוץ מעברות