עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (כ‭40-‬ יחידות)

לבצק

  • ‭1 1/2‬ כוסות ‭210)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 5 כפות שמן
  • 6 כפות מים

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • ‭1/4‬ כוס שומשום

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200‬ מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את כל מרכיבי הבצק במכל מעבד המזון ומעבדים בהפסקות ‭")‬פולסים‭("‬ עד לקבלת בצק אחיד. מעבדים מעט ככל האפשר - עיבוד יתר גורם לבצק לאבד את פריכותו.
  3. מוציאים את הבצק מהמעבד ויוצרים ממנו שלושה גלילים בקוטר של 1 ס"מ.
  4. חותכים את הגלילים לפרוסות, ויוצרים מכל פרוסה כדור. יוצרים בכדורים חורים בעזרת האצבע, כך שמתקבלים כעכים.
  5. מניחים את הכעכים בתבניות, מברישים בביצה וזורים מעל שומשום.
  6. אופים 15 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי.
  7. שומרים בקופסה אטומה עד שבוע. אפשר להקפיא את הכעכים עד חודש ולחמם בתנור לפני ההגשה.

טיפ: איך מחזירים לעוגיות את הפריכות?

  • אפשר לסדרן שוב בתבנית, לחמם את התנור ל-180 מעלות ולאפות כמה דקות. רק השגיחו עליהן היטב, כדי שלא יישרפו.