עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- בייגלה חם תוצרת בית: טעים כמו במאפייה
- חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמנייה: מהיר וממכר
- עוגות פאדג' שוקולד צרפתיות: פריך מבחוץ, רך מבפנים
מרכיבים (כ40- יחידות)
לבצק
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- 5 כפות שמן
- 6 כפות מים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- שמים את כל מרכיבי הבצק במכל מעבד המזון ומעבדים בהפסקות ")פולסים(" עד לקבלת בצק אחיד. מעבדים מעט ככל האפשר - עיבוד יתר גורם לבצק לאבד את פריכותו.
- מוציאים את הבצק מהמעבד ויוצרים ממנו שלושה גלילים בקוטר של 1 ס"מ.
- חותכים את הגלילים לפרוסות, ויוצרים מכל פרוסה כדור. יוצרים בכדורים חורים בעזרת האצבע, כך שמתקבלים כעכים.
- מניחים את הכעכים בתבניות, מברישים בביצה וזורים מעל שומשום.
- אופים 15 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי.
- שומרים בקופסה אטומה עד שבוע. אפשר להקפיא את הכעכים עד חודש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
טיפ: איך מחזירים לעוגיות את הפריכות?
- אפשר לסדרן שוב בתבנית, לחמם את התנור ל-180 מעלות ולאפות כמה דקות. רק השגיחו עליהן היטב, כדי שלא יישרפו.