אני מאוד אוהבת ירקות, ובחורף הרבה יותר נעים לאכול אותם כשהם מאודים וחמימים. ירקות מאודים משתלבים נהדר כמעט בכל ארוחה, ויכולים להיות בעצמם בסיס לארוחה: למשל, מוסיפים להם רצועות עוף מוקפצות שתובלו ב(הרבה)שום, שמן זית וטימין, או מצרפים אותם לפסטה עם גבינות ועגבניות מיובשות.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

כדי להפוך את ההכנה למהירה יותר, חתכתי הפעם את הגזר והזוקיני לרצועות דקות עם קולפן מתאים (אפשר גם לפרוס או לחתוך לרצועות), ובזמן שהם התאדו חלטתי את הברוקולי במים רותחים (כמובן שאפשר לאדות גם אותו). כדאי להפסיק את האידוי כשהירקות רכים, אך עדיין שומרים על מרקם פריך ונגיס - אלא אם אתם אוהבים אותם סמרטוטיים.

אני ממליצה לאדות את הירקות בכלי במבוק, שנמכרים כיום ברבות מרשתות השיווק, וגם בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק.

מרכיבים (3-2 מנות)

  • 1 זוקיני חתוך לז'וליאנים (רצועות דקות)
  • 1 גזר חתוך לז'וליאנים
  • 2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות עבות
  • 10-8 שיני שום חתוכות לפרוסות עבות
  • עלים מ-3 ענפי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. יוצקים לסיר מים עד למחצית מגובהו (חשוב שבהמשך המים לא יגעו בכלי האידוי). מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. שמים את כלי האידוי על הסיר, ומניחים בו את הירקות. כדאי לשים כל ירק בנפרד: זמני ההכנה שלהם שונים, וכך תוכלו להוציא כל אחד מהם בנוחות מהסיר ברגע שיהיה מוכן.
  3. סוגרים את המכסה ומאדים כמה דקות - עד שהירקות מתרככים, אך עדיין נשארים מוצקים ונגיסים (הזוקיני יהיה מוכן לפני הגזר, כי הוא רך יותר).
  4. בזמן שהירקות מתאדים חולטים את הברוקולי במים רותחים כ-2-1 דקות, עד שצבעו הופך לירוק עז.
  5. מחממים במחבת מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל כ-2 דקות, עד שהוא מתרכך קלות ומאבד מעט מצבעו.
  6. מוסיפים למחבת את שיני השום ומערבבים עד שעולה ניחוח של שום. מסירים מהאש, מוסיפים את עלי הטימין ומערבבים.
  7. מוסיפים את הבצל והשום לירקות. מתבלים במלח, מעט שמן זית ופלפל גרוס לפי הטעם.
  8. מערבבים ומגישים מיד.