מתוך ספרה של אלינוער רבין, "עוגות ועוגיות" (הוצאת "קוראים").

מרכיבים (96 עוגיות)

  • 200 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח

לאפייה
  • 1 חלבון טרוף
  • 2/3 כוס (100 גרם) שקדים קלויים קצוצים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר, וטורפים היטב במהירות גבוהה עם וו הגיטרה.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שהקמח נטמע לחלוטין בחמאה.
  4. שוטחים את הבצק על צדה האחורי של תבנית שטוחה בגודל 30X40 ס"מ. מורחים בחלבון טרוף בעזרת מברשת, ומפזרים את השקדים.
  5. מניחים על הבצק נייר אפייה, ומרדדים בעדינות במערוך כדי להצמיד את השקדים לבצק.
  6. מסירים את הנייר ומסמנים בבצק (לא חותכים לגמרי) מלבנים בגודל 2.5X5 ס"מ.
  7. אופים 25-20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר.
  8. מוציאים מהתנור וחותכים מיד לפי הסימון. מסירים מהתבנית בעזרת מרית מתכת (אם העוגיות הצטננו וקשה להסירן מהתבנית, מחממים כדקה נוספת בתנור).
  9. מצננים ושומרים בכלי סגור היטב. אפשר להקפיא ולהגיש בלי להפשיר.