מרכיבים (4 מנות)

  • 1/2 1 ליטרים (6 כוסות) מים
  • 2 כוסות (340 גרם) קמח תירס להכנת פולנטה
  • 120 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (40 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • עלים טריים מ-2 גבעולי בזיליקום
  • לטיגון: 3 כפות שמן

  • כלים: תבנית בגודל כ-25X25 ס"מ עם שוליים גבוהים

אופן ההכנה

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את המים בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה, תוך ערבוב, ומבשלים כ-2 דקות, עד שמתקבלת דייסה סמיכה.
  3. מסירים מהכיריים ומוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית.
  4. מאחסנים במקרר 10 דקות לפחות, עד שהפולנטה מתייצבת ומתקשה קצת.
  5. חותכים את הפולנטה לשני חלקים שווים. מניחים על חלק אחד את עלי הבזיליקום ואת גבינת המוצרלה, ושמים עליו את החלק השני. חותכים למלבנים או למשולשים קטנים.
  6. יוצקים את השמן למחבת ומחממים. מטגנים את המלבנים (או המשולשים) כ-2 דקות מכל צד, עד שהמוצרלה נמסה והפולנטה מזהיבה קלות. מגישים חם.