(צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

נזיד שעועית ובשר

מתכון של אסנת לסטר.

עוד בערוץ האוכל:

קציצות אפויות עם פסטו: גם הילדים יאהבו

מרק קרם תפוחי אדמה: מפנק ומהיר

לחמניות רכות ומתוקות: זהירות, זה ממכר!

מרכיבים (5-4 מנות)

1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה (אפשר להשתמש ב-1.2 ק"ג שעועית קפואה או משימורים – אבל זה לא יהיה אותו הטעם)

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 פלפלים אדומים קצוצים

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף כמון

אופן ההכנה

1. משרים את השעועית במים במשך 5 שעות לפחות (בקיץ כדאי להשרות במקרר). רצוי להחליף את המים במשך ההשריה.

2. מסננים את השעועית ממי ההשריה. מעבירים אותה לסיר מלא במים רותחים ומבשלים כ-3 שעות, עד שהיא רכה (לא להוסיף מלח – הוא יקשה את השעועית). אפשר לבשל את השעועית גם בסיר לחץ – היא תהיה מוכנה תוך שעה-שעה וחצי.

3. מסננים את השעועית, ושומרים את נוזלי הבישול בצד. משאירים את השעועית בסיר.

4. מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתרכך ומתכהה מעט.

5. מוסיפים למחבת את הפלפלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 3-2 דקות.

6. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך ערבוב והפרדת גרגרי הבשר, עד שגם הבשר משנה את צבעו ואפילו מתחיל להזהיב.

7. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

8. מוסיפים את תערובת הבצל והבשר לסיר עם השעועית.

9. מוסיפים לסיר גם 2 כוסות ממי הבישול של השעועית.

10. מחממים ומבשלים על אש קטנה עוד כמה דקות.

11. מגישים בצלחת או בכיכר לחם בליווי חמוצים.

צלי בקר עם ירקות

   (צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

מתכון של איציק מור מיוקנעם.

מרכיבים (5-4 מנות)

1 ק"ג בשר בקר לצלי, רצוי נתח מספר 8 (שריר הזרוע)

1/3 כוס שמן

4 בצלים גדולים, פרוסים

3 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים ונקיים מזרעים

3 עגבניות, חתוכות לרבעים

2-1 פלפלים יבשים קטנים וחריפים

1 כף אבקת מרק עוף

1 כף בהרט

150 גרם (3 כפות גדושות) רסק עגבניות

1 כפית סוכר

1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מבשלים את הבשר בסיר לחץ במשך כ-30 דקות, עד שהוא רך. אפשר לבשל אותו גם בסיר רגיל, אך אז הבישול יימשך כשעה וחצי. חותכים לקוביות.

2. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב.

3. מוסיפים לסיר גם את הפלפלים והעגבניות, ומטגנים תוך ערבוב עוד כמה דקות.

4. מוסיפים לסיר את הבשר, התבלינים והמים.

5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות על אש קטנה.

עוף עם בצל ופלפלים

   (צילום: אסנת לסטר)
(צילום: אסנת לסטר)

מתכון של מרסל אמסלם מבית שאן.

מרכיבים (5-4 מנות)

5 כרעי עוף

1 כוס שמן

1/2 1 ק"ג בצל קצוץ (כ-10 בצלים בינוניים)

1 כוס כוסברה קצוצה

3 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים ונקיים מזרעים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף כורכום

1/2 כוס מים

אופן ההכנה

1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את העוף ומבשלים כדקה. מסננים מהנוזלים.

2. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב. מסירים מהכיריים.

3. מניחים את העוף על הבצל המטוגן ומפזרים עליו את הכוסברה והפלפלים האדומים.

4. מפזרים מעל את התבלינים ומוסיפים 1/2 כוס מים.

5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי.

עוף עם קוביות בצל ותפוחי אדמה

   (צילום: צביקה לסטר)
(צילום: צביקה לסטר)

מתכון של עידית קררה מטבריה.

מרכיבים (5-4 מנות)

800 גרם בצל (כ-5 בצלים בינוניים), חתוך לקוביות בינוניות

800 גרם תפוחי אדמה (4 תפוחי אדמה בינוניים), קלופים וחתוכים לקוביות

5 כרעי עוף

1/4 כוס שמן

1/4 כוס יין אדום

1/4 כוס מיץ תפוזים

3 כפות דבש

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כף כמון

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

5 עלי דפנה

אופן ההכנה

1. מניחים את הבצל ותפוחי האדמה בתחתית סיר מתאים ומסדרים מעל את נתחי העוף.

2. יוצקים על העוף את השמן, היין ומיץ התפוזים. מפזרים מעל את הדבש, התבלינים ועלי הדפנה ויוצקים מים כדי כיסוי המרכיבים בסיר.

3. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה שעתיים.

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00