בלי גלוטן, בלי שמן - ועדיין טעימים. דים סאם (צילום: shutterstock)
בלי גלוטן, בלי שמן - ועדיין טעימים. דים סאם (צילום: shutterstock)
בימים קודרים אלה, כאשר ההרגשה היא שמשהו מתפספס פה במדינה, ולא ברור בדיוק איך הכל התחיל ומי מנהל את קמפיין החושך הזה ואיך קומץ קיצונים עושים מה שבראש שלהם בלי לשלם את המחיר, ואיזה עצבים עם ח"כ אופיר אקוניס והצדק החברתי שגווע לו בשקט והמסכנים שממשיכים להיות יותר מסכנים וכמה רע עוד הולך להיות פה לפני שיהיה קצת טוב, אז בימים אלה במקום לעסוק בהדרת נשים אני מתעסק בהאכלת נשים.
האכלת נשים - פרויקט ואתגר שבו מעמדך יכול להיות שברירי יותר מזה של שליט ערבי ממוצע בימינו, אך מנגד מקום שבו אין סתימת פיות וסגירת ערוצי תקשורת. להפך: ישלחו אותך הלוך ושוב לחיק הכיריים המחממות עד שתעמוד במשימתך ללא תספורות והנחות כאלה או אחרות.
אז הכל החל בשלוש חברות של החברה שהוזמנו לארוחה - אלא שאחת לא אוכלת שום ועגבניות, השניה ללא גלוטן והשלישית אינה מכניסה שמן לגופה. לאחר משא ומתן הצלחתי להוציא את גברת גלוטן ממערך שיקולי הארוחה - אחרי הכל היא לא חולת צליאק, לא עלינו, אלא סתם בקטע של אופנה. שיקולי חברה מספר אחת הדיחו ללא ניד עפעף את המטבח האיטלקי והשלישית החזירה אותי לאישפוזי האחרון בבית החולים בנהריה, שם קיבלתי אוכל עצוב ללא שמן, טעם וחיים.
התגובה הראשונה הופיעה בדמות וריד במצח שהתנפח מעצבים על כל האיסורים וההגבלות - אך ברגע של גדלות רוח, בעודי קוצץ שום ועגבניות מתובלות בשמן זית, החלטתי לגלות אמפתיה ולבוא לקראת כל השלוש. למה? כי תמיד רצוי לבוא לקראת ולעשות טוב לאחר, פחות להקשות ויותר להתחשב, לגלות חמלה ולהושיט יד. ובמלים אחרות, כמו שרק משפט זן יכול להסביר: "עדיף להישאר יושב כל הלילה ולא להיכנס למיטה עם דרקון". רוצה לומר: תעבוד יותר קשה ולא תסתבך עם שלוש בחורות רעבות.
ולהלן הפתרון:

דפי אורז ממולאים ומאודים

בתכל'ס, דים סאם תוצרת בית ממולאים בכל מה שתרצו. ירקות, עוף, בשר - הכל הולך.

המרכיבים
צרור עלי מנגולד
צרור בצל ירוק
1/2 ק"ג בשר טחון
2 כפות יין אורז סיני
4 כפות סויה מתוקה
1 כפית פלפל לבן
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 פלפל חריף אדום
חבילת דפי אורז
לרוטב
1 כף סויה בהירה
2 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר
1 צ'ילי אדום
3 כפות מיץ לימון
1 כף בצלי שאלוט
אופן ההכנה
  1. מכינים את הרוטב: מערבבים את המרכיבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  2. קוצצים את עלי המנגולד ואת הבצל הירוק, ומוסיפים אותם לבשר.
  3. מוסיפים את כל התבלינים, מערבביםו בודקים את התיבול. הטעם שאני חיפשתי הוא חריף מתוק.
  4. מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו כלי אידוי סיני או כל כלי אידוי אחר שברשותכם.
  5. משרים את דפי האורז במים פושרים - הם מתרככים מיד.
  6. מניחים מהמלית כמה ס"מ משוליו של כל דף אורז. מקפלים עליה את הדף מימין ומשמאל ומגלגלים.
  7. מניחים את דפי האורז הממולאים בכלי האידוי. טיפ קטן: עדיף לשים אותם על מצע של חסה או כרוב כדי למנוע את הידבקותם לכלי האידוי.
  8. 10-7 דקות על האש (תלוי בעובי מילוי דפי האורז) - ובתיאבון!