לפעמים אוכל הוא גם עניין של טרמינולוגיה. רק הוספתי לקציצות האלה את המילה "חטיף", וכבר נרשמה סקרנות בקרב הילדים - סקרנות כה גדולה, שהם היו מוכנים לטעום ואפילו לאהוב.

את הקציצות האלה אפשר כמובן לטגן, אבל אני העדפתי לאפות אותן. כדי שלא יהיו חיוורות ציפיתי אותן בפירורי לחם והברשתי בשמן (כמו עם השניצלים האפויים שהכנתי בעבר). הוספתי לתערובת גם 2 כפות פסטו בזיליקום, שתמיד יש לי מוכן במקרר או במקפיא (לרוב מחולק למנות בקוביות קרח), ובכך גם חסכתי שטיפה וקיצוץ של עשבי תיבול טריים. יצא "חטיף" קליל…

עוד בערוץ האוכל:

מרכיבים (כ-20 קציצות)

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 בצל מגורד (ללא הנוזלים)
  • 2 קישואים קטנים מקולפים, מגורדים וסחוטים
  • 2 כפות פסטו בזיליקום
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה טרופה
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי
  • פירורי לחם
  • שמן קנולה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד השמן.
  3. יוצרים קציצות ומצפים בפירורי לחם מכל הצדים (התערובת מעט דביקה, כך שהפירורים נדבקים אליה בקלות). מניחים בתבנית.
  4. מברישים כל קציצה במעט שמן.
  5. אופים כ-15 דקות, עד שהקציצות מזהיבות מעט.
  6. הופכים את הקציצות, מברישים שוב במעט שמן (לא חובה) ואופים כ-8 דקות נוספות.
  7. מגישים מיד.

טיפים

  • עוצמת החום משתנה מתנור לתנור – לכן, בפעם הראשונה שבה אתם מכינים את המתכון רצוי להציץ ולבדוק מה מצבן של הקציצות בעודן בתנור.
  • אם אתם מטגנים את הקציצות, לא צריך לצפות אותן בפירורי לחם. יש לטגן אותן 4-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.